Timoko avslutade som en vinnare

,

Det franska travfenomenet Timoko gjorde på lördagskvällen sin sista start i hemlandet Frankrike och avslutade som en vinnare.
I och med segern gick han över 5 miljoner euro intjänat och är Frankrikes vinstrikaste travhäst genom tiderna.

LARS JAKOBSSON. För fri publicering tom 2017-09-02.


Timoko tillsammans med Björn Goop fick verkligen jobba för segern i Grand Prix du Conseil des Alpes-Maritime i Cagnes Sur Mer. Lutfi Kolgjinis Dante Boko tog hand om ledningen och Dominique Locqueneux hade inte en tanke på att släppa ifrån sig taktpinnen och Timoko fick trava utan rygg hela loppet. Björn Goop visade sin briljans i sulkyn när han såg till att Billie de Montfort inte fick chansen förrän det var för sent och Timoko hann undan till en knapp seger. Dante Boko föll tillbaka och slutade fyra.
Detta var Timokos åttonde framträdande i Cagnes Sur Mer och hans åttonde seger. Triumfen var värd ca 800 000 kronor och segertiden 1.09,1/1609 meter autostart.
Timokos har en lysande karriär bakom sig och har vunnit massor av storlopp i Europa, bland annat är han dubbel Elitloppsvinnare. Nästa år faller Timoko för åldersstrecket i Frankrike och får inte tävla vidare där, men enligt tränaren Richard Weste­rink kommer Timokos karriär att fortsätta även nästa år.

Joakim Brundin, Kanal 75