Tidigare handbollsproffs vann 13,7 miljoner

,

V75® blev svårlöst på Solvalla. Efter att överraskningen S.G.Mistral vann i den sista avdelningen var det endast två spelare kvar med sju rätt som fick dela på potten. – Jag gick bara runt och skrek. Man flög lite! Berättar en av miljonvinnarna om lördagskvällen.

Mannen som både spelat handboll på landslagsnivå och jobbat som tränare i många år upplever fortfarande en surrealistisk känsla efter lördagens upplevelse. Travintresset har han haft i över 30 år och trots flera tidigare storvinster överträffar helgens vinst allt.
– Jag vann bland annat 1,2 miljoner för några år sedan, men det här är ju en helt annan summa. Jag spikar nästan aldrig storfavoriter, så jag är sällan med när det ger under 100 000. I lördags hade han spelat ett reducerat system, ett så kallat filspel, för totalt cirka 3 000 kronor där han spikade Miramax B.R. i den första avdelningen samt High On Pepper i den fjärde. V75-3 låstes på storfavoriten Moni Viking samt vinnande Milliondollarrhyme.
– Jag satte fyra lopp på sex rader och satt rätt bra på det inför de tre sista avdelningarna.
Det var tur då storskrällen Marvellous Steel i V75-5 inte fanns på radarn.
– Jag hade aldrig haft med vinnaren i femte om jag inte tagit alla där. Jag hade den som sista C-häst. Annars var rankingen som jag hade bra, men jag hade samtidigt flyt i loppen och fick maxutdelning i de tre sista.

”Jobbigt att sitta utan spetshästen”
Inför den sista avdelningen var värdet uppe i hela 621 090 kronor. Med asterisk på utdelningen var spänningen stor. Real Scotch tog ledningen direkt, och ledde fortfarande när upploppet nalkades. En häst som vinnaren inte hade med på sina sju streck i V75-7. Men efter en mycket stark avslutning kunde S.G.Mistral koppla grepp och vinna slutstriden.
– Det var jobbigt att sitta utan spetshästen! Favoriten fick gå med i rygg på S.G.Mistral och då tänkte jag att den skulle vinna. Men jag är nöjdare med den här vinnaren såklart, ler han.
Utdelningen på sju rätt blev 12 208 173 kronor och när summan visades i TV-sändningen blev det liv i huset.
– Katten fick springa och gömma sig för jag gick bara runt och skrek. Jag har varit iskall i ett halvår. Det kom lite överraskande just nu.
Kanske kan vändningen ha att göra med att vinterperioden satt i gång på allvar med barfotaförbud på travbanorna.
– De flesta vinnarna i lördags var vana att gå med skor och jag tittar mycket på det. Det är lättare nu när man vet att alla går med skor och ingen ändrar på något i sista stund.

Känns som en dröm
Efter en meriterad handbollskarriär arbetar vinnaren för tillfället inom skolvärlden. Men efter vinsten blir det inte så länge till.
– Det är tufft för personalen i skolan och man vill inte överge dem nu. Men jag slutar jobba strax innan jul.
Den totala vinsten på systemet blev 13 715 643 kronor.
– Vi ska njuta lite, men jag ska även vara förnuftig så att man kan ta det lugnt och leva länge på vinsten. När jag vaknar på morgonen tar det fortfarande några sekunder att förstå om jag verkligen har vunnit eller om jag drömt, ler han.

Det andra vinnande systemet på V75 var även det ett filsystem. Där blev den totala vinsten 14 493 934 kronor. Det systemet kostade över 2 000 kronor och var inlämnat i Södermanland.