?Tidernas galoppupplevelse i tv?

,

Juni är verkligen galoppens månad ? inte minst i tv.
Först Nationaldagsgaloppen, följt av Svenskt Grand National och nu på söndag tre timmars direktsändning i TV12 från invigningen av nya galoppbanan Bro Park.

Aldrig tidigare har Svensk Galopp haft så många stora evenemang, direktsända i tv, på så kort tid. Och på söndag kulminerar två intensiva veckor med invigningstävlingar på Bro Park, som direktsänds i TV12 kl. 15-18.
Kanal 75:s exekutive producent Pär Carlsson utlovar en höjdarupplevelse även för dem som inte kan vara på plats på Bro Park, utan följer tv-sändningen.
– Vi kommer att göra den i särklass häftigaste galoppsändningen någonsin. Det ska bli tidernas galoppupplevelse i tv, försäkrar Pär.
På vilket sätt kommer sändningen att skilja sig från en “vanlig” galoppsändning?
– Våra kameror kommer att vara överallt på hela arenan. Vi följer loppen med flera kameror, vi visar bilder från den mäktiga invigningen, skildrar folkfesten och vi kommer att komma sporten, de aktiva och publiken mycket närmare än tidigare. Dessutom förstås massor av spännande gäster, speltips och analyser i studion på banan. Det här blir lite av galoppens elitloppssändning, säger Pär Carlsson.
Direktsända bilder från Bro Park kommer att varvas med förinspelade reportage och inslag. Bland annat har ett reportageteam varit på Irland och besökt den kvinnliga stjärnjockeyn Ana O?Brien, som ska delta i den internationella dammatchen som rids under invigningsdagen. Programledare på söndag är Göran Borgås, med galopptränaren Caroline Malmborg som expert i studion, Matteus Lillieborg som reporter och Ewa Idemar som loppkommentator.
Direktsändningen från Nationaldagsgaloppen i TV12 sågs av totalt 93 000 tittare, med ett genomsnitt under de drygt tre timmarna på 31 000.

Pelle Carlsson, Kanal 75