Tetrick klarade både ren och kallblod

,

Nordamerikanske toppkusken Tim Tetrick har gästat norra Finland under några dagar för kuskmatchen Arctic Challenge och under besöket har han kört både ren och kallblod.

Den mest långväga gästen i kuskmatchen i Rovaniemi återvänder till USA med flera nya erfarenheter i bagaget. Inte minst att köra ren. Vilket han fick prova på under fredagen.
– Det var annorlunda. De släppte bara iväg en och det fanns inga bromsar, så det var lite knepigt. Men de sa att jag fick honom att springa fort nog så jag fick godkänt, sa Tetrick i en tv-intervju på US Trottings Facebooksida efter renturen.
Han fick även köra kallblod för första gången och det klarade han också med bravur. I kuskmatchens första avdelning under lördagskvällen vann han överlägset med elvaårige valacken Pikku-Ryti. Totalt slutade Tim Tetrick på tredje plats i Arctic Challenge efter segraren Antti Teivainen och Jorma Kontio.
– Jag kan inte tacka det finska folket tillräckligt för en helt fantastisk upplevelse, skrev Tim Tetrick på Twitter efter tävlingarna.

Ola Johansson, Kanal 75