Tekno Odin tvåa i comebacken

,

Tekno Odin gav ett positivt besked när han på söndagskvällen spurtade in som tvåa i första starten efter långt skadeuppehåll.
– Han gick med våldsam fart sista 150 meterna, sa hästens tränare och kusk Öystein Tjomsland.

Tekno Odin. För fri publicering tom 2017-12-10.


Skadeförföljde kallblodsstjärnan Tekno Odin hade inte tävlat sedan april och som väntat fick han ett vilsamt lopp i kön. Från 40 meters tillägg hamnade han i sjätte par utvändigt och på den sista bortre långsidan fick han gå med i tredjespår. Framförvarande häst bjöd emellertid inte på någon vidare draghjälp och gjorde inte heller saken lättare för Tekno Odin genom att galoppera i slutsvängen. Men när Tekno Odin fick fritt spelrum tog han i så det knakade och av ren iver var han nära att galoppera på upploppet, men när han fick ordning på benen flög han fram till andraplatsen bakom Stensvik Iver.
– Det blev väldigt långt fram när vi fick en lite dålig rygg men han var fin och gick med bra fart i mål, precis som jag hade önskat. Det var härligt och nu hoppas jag att han får vara hel och frisk, då får han en fin säsong nästa år, sa Öystein Tjomsland.
Tekno Odin har satt två världsrekord (1.20,2 över kort distans med voltstart och 1.19,1 över 2
140 meter med bilstart), vunnit 69 av 112 lopp och tjänat över 11,2 miljoner kronor. Om nioåringen är tillbaka i sitt esse får övriga kallblodseliten något att bita i 2018…

Ola Johansson, Kanal 75