Tekno Odin fick bekänna färg

,

Det blev ingen skrattmatch.
Norske kallblodsfantomen Tekno Odin fick ge allt för att hålla en tapper Hulte Magnus bakom sig i Midnattspokalen på Dannero.

Tekno Odin. THOMAS BLOMQVIST. För fri publicering tom 2016-06-30.


Tekno Odin kom närmast från en tredjeplats bakom de finska fartfantomerna Vitter och Jokivarren Kunkku i Elitkampen under Solvallas elitloppshelg. På torsdagskvällen var motståndet beskedligare och Tekno Odin spelades till storfavorit. Men den lugna kvällspromenad som de flesta på förhand trodde att Tekno Odin skulle få blev det inte. På upploppet tröt krafterna samtidigt som jagande Hulte Magnus stred som en tiger och det var med liten marginal som Tekno Odin höll undan till seger.
– Jag var klar över att vi var först i mål men Hulte Magnus stred bra så det blev hårt, konstaterade Tekno Odins tränare Öystein Tjomsland.
Segern bärgades på 1.22,5 över 2 140 meter med bilstart och var värd 40 000 kronor. Så här långt har åttaårige Tekno Odin vunnit 56 av 94 lopp och sprungit in 8,7 miljoner kronor.
– Han har varit på topp nu i många år och gett oss otroligt mycket glädje. För mig är det stort att ha fått vara med på den resan, sa Tjomsland.

Bländande Blended!
Om Tekno Odins seger satt hårt inne kan motsatsen sägas om Blended Scotch. Visserligen fick den forna Stochampionatsvinnaren dämpa tempot rejält i ledningen under inledningsrundan men sättet på vilket hon lämnade 2014 års derbyvinnare Poochai över upploppet var bländande.
– Det var bra drag i henne i dag. Jag fick köra ganska långsamt och då brukar de gaska upp sig men det blev ett ganska rejält slutvarv. Jag hade 1.11 och det sprang hon på ett bra sätt, sa toppstoets tränare Per Linderoth.

Ola Johansson, Kanal 75