Nyhetsarkiv för Victory

V75® 30 år: Folkkäre Copiad vann premiären

,

1993 vann Copiad premiärloppet i V75® och utvecklades till en av världens bästa hästar. Erik Berglöf håller fortfarande den dubble elitloppsvinnaren som den bäste svenskfödde travaren genom tiderna. – Klart att jag är partisk men hästen var fruktansvärd helt enkelt, säger travtränaren från Färjestad.

Francesco Zet till start på Solvalla igen

,

Tisdagen 1 augusti startar han igen – Francesco Zet.
En av världens bästa hästar är preliminäranmäld till Victory Tillys lopp på Solvalla den kvällen.
Ett lopp som blir en uppmjukning inför Margareta Wallenius Klebergs pokal i augusti.

Stig H läste in julen för 24:e året

,

Stig H Johansson är alltjämt aktiv i travsporten och varje jul sedan 1999 läser championtränaren Viktor Rydbergs ”Tomten” i ett bandat inslag i tv.
6 222 segrar i sulkyn har det blivit och den första kom samma år som han ryckte in i lumpen på K4 i Umeå som beriden hästjägare 1963.

Inför V86®: Spänning i luften med en av världens bästa hästar

,

På onsdag kväll får Solvallas sportchef Anders Malmrot se banans och kanske världens bästa travare i lopp igen på hemmabanan.
Trots att Calgary Games inte startat på över ett år är hästen förhandsfavorit i världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique vilket säger allt om hästens storhet.
– Jag tycker att det är roligt att han är med på V86-kupongen!

Inför V86®: Hovslagar’n kan slå till igen

,

Patrick Hedqvist är inte bara hovslagare – han är travamatör också.
Treåriga stoet Still Stormin’ vann debuten på ett bra sätt för två veckor sedan och blir att räkna med även i V86® i karriärens andra start.
Naturligtvis kommer hovslagarens häst välskodd till tävlingarna på Solvalla.

Inför V75@ (onsdag): San Moteur vid målet: Jubileumspokalen

,

Han är en av de största snackhästarna i trav-Sverige i år och framför allt senast när han avslutade 1.07,7 sista varvet vid en imponerande seger.
Nu är San Moteur och Björn Goop framme vid årets första stora mål – Jubileumspokalen och han är storfavorit till förstapriset på 1,5 miljon kronor.
– Hästen har utvecklats enormt i år och känns fantastiskt fin. Det var inte slutsålt i mål senast och normalt ska han vara ännu lite vassare nu, säger Håkan Arvidsson.

Goop brakfavorit i Jubileumspokalen

,

Björn Goops stjärna San Moteur blir storfavorit i femåringsloppet Jubileumspokalen på Solvalla på onsdag sedan Timo Nurmos valt att inte anmäla den efter nio starter obesegrade Calgary Games.