Nyhetsarkiv för Clement

Elitloppsklare Idao de Tillard jagar nionde raka

,

Prix d’Amerique-vinnaren Idao de Tillard jagar sin nionde raka seger i lördagens storlopp Prix de Selection på Vincennes. Thierry Duvaldestins stjärna – klar för Elitloppet – möter åtta hästar i loppet med 1,2 miljoner kronor i förstapris.

Joviality leder stort svensklag i Prix de France

,

Starkaste blågula laguppställningen i vinter. Hela sju svenskhopp finns med på startlinjen i söndagens Prix de France. Joviality hade otur i lottningen och får inleda längst ut bakom startbilen.

Startlistan klar till Prix d’Amerique

,

Det blir inget Prix d’Amerique för Power, Moni Viking eller Eric the Eel. Det stod klart när startlistan spikades på torsdagen. Istället är det Aetos Kronos, Hail Mary och Joviality som försvarar de svenska färgerna.

Idao de Tillard jagar historisk seger

,

På torsdagen är det dags för vinterns första stora slag på Vincennes. Idao de Tillard ska försöka göra om bedriften som bara Ready Cash lyckats med – att vinna Prix Marcel Laurent både som fyra- och femåring.

Stallsnack efter Prix d’Amerique

,

Hooker Berry och Jean-Michel Bazire blev den stora segraren i världens tuffaste travlopp.
Galopperande favoriten Idao de Tillard (bilden) den stora förloraren.
Så här gick snacket på stallbacken efter söndagens Prix d’Amerique i Paris.

En svensk GLAD sjätteplats i Prix d’Amerique

,

Daniel Redén åkte till Paris för att ha kul.
Och kul blev det med lågt ställda förväntningar.
Elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet gjorde grovjobbet framme i ledningen i söndagens Prix d’Amerique och sällan har en sjättepristagare varit gladare.
– Han höll länge och jag är sjukt nöjd, sa Solvallatränaren efter loppet ”kungen av Vincnnes” Jean-Michel Bazire vann med hästen Hooker Berry.