Nyhetsarkiv för Claude

Fransk sprinterfest med svensk avtackning

,

De flög lågt sista varvet i Elitloppet. På söndagen gör Go On Boy och Vivid Wise As upp i ”Frankrikes elitlopp”. På startlinjen i Cagnes-sur-Mer finns även svenskarna Eric the Eel, Imhatra Am och Dear Friend – där de två senare gör sista starten i karriären.

Tre svenskar klara för Prix d’Amerique

,

Joviality, Hail Mary och Aetos Kronos får vara med. Power och Moni Viking får hoppas på att några konkurrenter tackar nej. Så är förutsättningarna sedan anmälningstiden till Prix d’Amerique gått ut på måndagsmorgonen.

Flamme hetast inför Cornulier

,

Flamme de Goutier jagar ett hattrick Prix de Cornulier. Robert Berghs Power genrepar inför Prix d’Amérique. Det bjuds högklassig sport på Vincennes i helgen.

Fina spår för Hail Mary och Moni Viking i Paris

,

Svensktränade hästarna Hail Mary och Moni Viking är med i det nästa sista B-loppet Prix de Bourgogne på nyårsafton. Tre platser i Prix d’Amerque står på spel i kvalificeringsloppet på Vincennes i Paris.

San Moteur tillbaka efter superspurten

,

Andra gången gillt? På söndag har San Moteur en ny chans att kvala in till Prix d’Amerique. – Han har sett smidigare och bättre ut nu, säger Björn Goop inför turen till Paris.

Kagan tvåa i debuten i Paris

,

En fin andraplats och runt 230 000 kronor in på kontot. Det blev resultatet för Robert Bergh-tränade Kagan i debuten i hetluften på Vincennes i Paris på lördagen i ett lopp där Jean Michel Bazires Prix d’Amerque-hopp Jushua Tree galopperade bort sina chanser.

Travkejsarens nya kläder

,

Huka er, fransoser. På söndagen gör San Moteur entré på Vincennes. I nya färger tar sig den svenske superstjärnan an 17 av hemlandets främsta travare i Prix de Bretagne. – Det vore väldigt skönt om han kunde säkra en plats i Prix d’Amérique, säger Håkan Arvidsson.

Idao de Tillard jagar historisk seger

,

På torsdagen är det dags för vinterns första stora slag på Vincennes. Idao de Tillard ska försöka göra om bedriften som bara Ready Cash lyckats med – att vinna Prix Marcel Laurent både som fyra- och femåring.