Nyhetsarkiv för Bryssel

Wild Love mot svenska storloppsvåren

,

Wild Love hade lite problem att finna sig till rätta i Frankrike när hon kom ner efter jul.
Efter fredagens triumf har skåneamatören Bengt Simbergs sto tjänat nästan 700 000 kronor på fem starter.
– Hon är riktigt bra och bör passa i lopp som Paralympiatravet och Harper Hanovers i vår, säger Anders Lindqvist som tränar stoet i Frankrike.

Inför V75 (lördag): Håkans dröm kan bli verklighet i Kriteriet med San Moteur

,

Han har varit med länge i travet och jobbat med hästar sedan 60-talet.
Håkan Arvidsson har haft stora framgångar men står nu inför det kanske största som kan hända på lördag.
Han har både fött upp och äger San Moteur, som är en av favoriterna i Kriteriet, dessutom är han uppfödare och delägare i Circus som är finalist i Oaks.
– Det är ju en dröm, det får man säga. Jag har fått fram många topphästar genom åren men nu vet i fasiken om jag inte har fått fram den bästa, säger Håkan.

Totalisator-operatörer bildar ny världsorganisation

,

Måndag 15 juni sammanträdde representanter för totalisator-operatörer från fem världsdelar och bildade WoTA, World Tote Association.
Organisationens medlemmar erbjuder spel i totalisatorpooler på hästkapplöpningar och huvuduppgiften, i korthet, är att skapa bättre förutsättningar för operatörerna och därmed stärka hästsporten globalt.
– Jag är övertygad om att det här är en kraft som behövs för att bibehålla och i förlängningen lyfta världens trav- och galoppsport till nya nivåer, säger Hasse Lord Skarplöth, vd på ATG och vice ordförande i den nybildade organisationen.

V75: Stort stort i Legolas Minne

,

Full pott i blott andra starten i högsta klassen.
Stepping Spaceboy hade inte tävlat sedan i juli och slog dubbelt ur underläge i gulddivisionsloppet Legolas minne hemma på Åbytravet på lördagen.
– Det är fan hemmaplan och hästen har jag haft ända från början – så det är stort! jublade tränaren Admir Zukanovic.

Fjärde raka för Goops PdA-vapen

,

Björn Goop mjukade upp inför Prix d’Amérique på lördagen med franske Face Time Bourbon som fortsätter att vinna och nu lekte hem sin fjärde raka seger.

Goops Bryssel trivs i Paris

,

Bryssel trivs verkligen på den franska nationalarenan Vincennes och Björn Goops sjuåring vann direkt i comebacken på den svarta kolstybben.
Björn Goop slog till i lopp 1 på torsdagen och segern var värd drygt 270 000 kronor.
Förra vintern gjorde Bryssel fem starter på Vincennes med resultatet 2-2-1-2-1 och totalt tjänade han drygt 880 000 kronor på de starterna. Totalt i karriären har Bryssel tjänat drygt 2,5 miljoner kronor via 13 segrar på 41 starter.

Succéweekend för Lugauer

,

Conrad Lugauer har en härlig Paris-weekend.
På lördagseftermiddagen följde han upp fredagens triumf på Vincennes med en ny fullträff på Enghien.

Angle of Attack överlägsen på Vincennes

,

Segrar i V75 har det blivit flera av under åren.
På onsdagen övertygade Robert Bergh-tränade Angle of Attack stort vid seger på Vincennes i Paris med italienaren Gabriele Gelormini i sulkyn.