Nyhetsarkiv för Bryssel

Totalisator-operatörer bildar ny världsorganisation

,

Måndag 15 juni sammanträdde representanter för totalisator-operatörer från fem världsdelar och bildade WoTA, World Tote Association.
Organisationens medlemmar erbjuder spel i totalisatorpooler på hästkapplöpningar och huvuduppgiften, i korthet, är att skapa bättre förutsättningar för operatörerna och därmed stärka hästsporten globalt.
– Jag är övertygad om att det här är en kraft som behövs för att bibehålla och i förlängningen lyfta världens trav- och galoppsport till nya nivåer, säger Hasse Lord Skarplöth, vd på ATG och vice ordförande i den nybildade organisationen.

V75: Stort stort i Legolas Minne

,

Full pott i blott andra starten i högsta klassen.
Stepping Spaceboy hade inte tävlat sedan i juli och slog dubbelt ur underläge i gulddivisionsloppet Legolas minne hemma på Åbytravet på lördagen.
– Det är fan hemmaplan och hästen har jag haft ända från början – så det är stort! jublade tränaren Admir Zukanovic.

Fjärde raka för Goops PdA-vapen

,

Björn Goop mjukade upp inför Prix d’Amérique på lördagen med franske Face Time Bourbon som fortsätter att vinna och nu lekte hem sin fjärde raka seger.

Goops Bryssel trivs i Paris

,

Bryssel trivs verkligen på den franska nationalarenan Vincennes och Björn Goops sjuåring vann direkt i comebacken på den svarta kolstybben.
Björn Goop slog till i lopp 1 på torsdagen och segern var värd drygt 270 000 kronor.
Förra vintern gjorde Bryssel fem starter på Vincennes med resultatet 2-2-1-2-1 och totalt tjänade han drygt 880 000 kronor på de starterna. Totalt i karriären har Bryssel tjänat drygt 2,5 miljoner kronor via 13 segrar på 41 starter.

Succéweekend för Lugauer

,

Conrad Lugauer har en härlig Paris-weekend.
På lördagseftermiddagen följde han upp fredagens triumf på Vincennes med en ny fullträff på Enghien.

Angle of Attack överlägsen på Vincennes

,

Segrar i V75 har det blivit flera av under åren.
På onsdagen övertygade Robert Bergh-tränade Angle of Attack stort vid seger på Vincennes i Paris med italienaren Gabriele Gelormini i sulkyn.

Mellby Drake skrällde i Frankrikedebuten

,

Mellby Drake slog till direkt när han på tisdagen gjorde Frankrikedebut på Vincennes och den Robert Bergh-tränade sexåringen betalade hela 28 gånger pengarna på vinnarspelet.