Det blev holländskt i topp i tvååringsfinalen i Breeders Course på Jägersro.
Robin Bakker hittade ut från ledarryggen med knappe spelfavoriten Kuyt F.Boko och kunde slå av Svante Båth-tränade Pucks Bounce och Erik Adielsson precis på mållinjen i loppet med 600 000 kronor till vinnaren.

En vinnare på målfoto i tvååringsfinalen i Breeders Course. Utvändige Kuyt F.Boko och Robin Bakker tog sig förbi Pucks Bounce och Erik Adielsson på linjen.


Två riktigt fina tvååringar gjorde upp i finalen av insatsloppet Breeders Course på Jägersro på lördagen.
Paul Hagoort från Holland tränar vinnaren Kuyt F.Boko som efter lördagen är obesegrad efter tre starter.
– Kanske blir det Breeders’ Crown nästa men jag vill ta hem honom först och se hur han tagit det här loppet. Det är en lång tripp nio timmar enkel väg. I vilket fall som helst har han ju lyckats den här säsongen, sa tränaren Paul Hagoort.
Kuyt F.Boko var knapp favorit på vinnarspelet tillsammans med Robin Bakker. Kevin Oscarsson tog enkelt ledningen med Sören Norberg-tränade A Good Point men orkade inte riktigt hela vägen och slutade trea.
I stället blev det hästen i ledarryggen som avgick med segern. Philosopher hade problem att hänga med i andraparet utvändigt på den sista bortre långsidan vilket gjorde så att Kuyt F.Boko fick lucka i den sista kurvan och kunde spurta till seger på målfoto.
Segertiden skrevs till 1.13,6 över 1640 meter bilstart.
Erik Adielsson hamnade utvändigt ledaren med Pucks Bounce som aldrig gav upp och snöpligt åkte dit i de sista stegen.
Robin Bakker:
– Vi sa till varandra efter mål att det handlade om två riktigt bra hästar. Kuyt F.Boko kan vara lite som ett barn men det har alltid varit bara trav i honom under inkörningen och jag tror att det kan bli “a good one”, summerade segerkusken.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerad oktober 26, 2019 16:03 via Kanal75

Dagens tävlingar