Talangerna glänste på Bergsåker

,

En supertalang har presenterat sig.
Treårige Eld Tekno bjöd på en bländande uppvisning då han utklassade sina konkurrenter i karriärens andra start under Bergsåkers eftermiddagstävlingar.
– Jag sa till Ohlsson att han kunde gasa lite, konstaterade en mycket nöjd Jan-Olov Persson.

Jan-Olov Persson tränar Eld Tekno.  Mikael Wikner, TR Bild.


Tränaren Jan-Olov Persson skrädde inte orden inför loppet då han kallade Eld Tekno för mer talangfull än sina storebröder Tekno Eld och Eld Rask, dubbla derby- respektive kriterievinnare.
Och intrycket på banan talade för att tränaren mycket väl kan ha rätt.
Redan varvet från mål var konkurrenterna avhakade och Ulf Ohlsson såg närmast ut att vara ute på en träningsrunda då han mätte ut segermarginalen till 60 meter på 1.31,0/2140 meter med en till synes obrukad häst.
– Jag sa till Ohlsson att han kunde gasa lite, så vi skulle få se hur hästen såg ut. Det är en jättefin häst, konstaterade Persson efter loppet och vidhöll att det här kan bli den främsta i den redan makalöst framgångsrika brödraskaran.
– Dels är han lite större än bröderna sina, sedan är han väldigt klok och fin. Det är väl bröderna också, men den här har speciellt bra psyke. Det ska bli väldigt spännande att följa den här hästen.

“Springer lika fort med ett kilo på framfötterna”
En talang utöver det vanliga på varmblodssidan visade också upp sig.
Hail Mary fick inget gratis i årsdebuten och såg bitvis oinspirerad ut, men när Robert Bergh bad sin fyraåring om en fartökning på sista bortre långsidan så längde han plötsligt på steget och avväpnade ledande Livi Majesty i ett nafs, för att lunka undan via 1.10 sista 600.
– Jag skulle inte ha skott honom igår, han blev lite rulligare är vanligt, konstaterade Bergh som fick korrigera balansen på sin häst inför loppet.
– Hästen kändes fräsch och fin, men han behövde lite mer vikt fram. Men han springer lika fort med ett kilo på framfötterna som de andra springer barfota, det är ju bra. Nästa start blir nog Umåker nästa söndag.
30 000 kronor vardera blev belöningen för de båda vinnarna som knappast kommer att tävla om så futtiga förstapris något mer i vad som spås bli två lysande karriärer på tävlingsbanan.

Robin Johansson, Kanal 75