Takters drottningar bäst i Breeders Crown

,

Han har sagt att han ska sluta träna hästar 2019.
Fram till dess verkar inget kunna stoppa Jimmy Takter.
Den svenske fantomtränare dominerade fredagens Breeders Crown-finaler i USA – precis som han gjort de senaste åren.

Breeders Crown-finalerna utgör kulmen för unghästsäsongen i Nordamerika och är stadigt ett av världens absolut högst betalda meeting för sulkyhästar.
Natten till lördag svensk tid kördes de sex stoklasserna med motsvarande drygt 18 miljoner kronor i prispengar.
Och som vanligt var det Johnny Takter som tog för sig mest.
Den relativt nybyggda banan Hoosier Park i Indiana stod för första gången värd för de ambulerande finalerna, men hade ingen tur med yttre omständigheter då ett strängt regnoväder gjorde banan kladdig och tungsprungen.

Obesegrad efter tolv starter
Det hindrade inte Takters två superston Manchego och Ariana G. från att motsvara sina favoritskap och kröna två makalösa säsonger som självklara kulldrottningar.
Tvååriga Manchego travade 1.11,3/1 609 meter vilket gav seger med fyra längder och innebar att hästen fortsatt inte vet hur det känns att förlora efter tolv starter.
Ariana G. vann tvååringsfinalen i fjol och blev nu det andra stoet på 15 år att följa upp med seger som treåring. Den senaste som klarade bedriften var en annan Takter-stjärna – Shake It Cerry.
Här blev segertiden 1.11,2 och marginalen till tvåan, Ice Attraction och Åke Svanstedt, drygt fem längder.
I segersulkyn satt i båda fall Yannick Gingras.

“En magisk kväll”
På frågan vad som gör dessa två ston så speciella svarade Takter kortfattat till ustrotting.com:
– De älskar att vinna, både Manchego och Ariana G. älskar att vinna.
När Jimmy Takter senare under kvällen fick se Pure Country spurta hem finalen för äldre passgångarston innebar det att han kunde räkna in Breeders Crown-seger 34 i karriären – vilket är fler än dubbelt så många än någon annan tränare mäktat med.
– Breeders Crown är en magisk kväll för oss och har varit så de senaste 15 åren. Allting fungerar då, förklarade Takter som i en intervju med Harness Racing Update för tre veckor sedan avslöjade att han ämnar sluta träna hästar efter säsongen 2018.
Breeders Crown-finalerna på Hoosier Park fortsätter natten till söndag svensk tid då hingstar/valacker tävlar om lika stora pengar.

Robin Johansson, Kanal 75