Takter tog farväl med tre segrar

,

Johnny Takter tackade för sig som kusk inför 19 243 personer hemma på Jägersro på torsdagen.
Kusken med över 3 700 segrar i karriären vann tre lopp och öppnade faktiskt lite för någon slags fortsättning med hästarna längre fram.

59-årige Johnny Takter meddelade i söndags att han avslutar sin kuskkarriär.
Efter en både händelse- och segerrik vecka var det dags för en av de största i travsporten att runda av under Kristi Himmelsfärds dag hemma på Jägersro.
Drygt 19 000 personer hade strömmat till. Lika med nytt publikrekord i travets Malmö under den populära familjefesten Gentlemannadagen.
Kusken som vunnit Elitloppet, Sprintermästaren, Svenskt Travderby, Peter Haugton Memorial med flera storlopp var ordentligt i segertagen.
Tre segrar blev det under dagen. Detta tillsammans med Lars I Nilsson-tränade hästarna Procalate och Livi Magic. I Lopp 9 kom tredje pinnen. Christian Lindhardt tränar hästen som alltså kan bli Johnny Takters sista vinnare som kusk: Miss Marbel.
– Det var en bra dag. Man är inne i ett flyt, konstaterade Takter efter tredje dagssegern.

“Behöver mycket ledighet”
Jägersrokusken drar linan eftersom han inte längre känner motivationen och glädjen som krävs för att prestera på toppnivå.
I en förinspelad intervju i högtalarsystemen under dagen förklarade Johnny Takter beslutet.
– Jag behöver mycket ledighet ett tag nu. För trots alla framgångar har det känns tomt sista åren. Jag genomgår en stor förändring på det privata planet som jag inte vill gå in på nu och kommer definitivt inte att åka omkring och köra häst i den omfattningen jag gjort tidigare.

“Kan finnas till hands”
Johnny Takter fortsatte:
– Men jag vill gå ut och säga att jag lägger av så att alla vet att jag inte är gångbar för att köra. Det ger mig inte så mycket att köra “vanliga” hästar längre. Då finns det ingen anledning att ta jobbet för yngre killar som kan ta över, sa Johnny.
En liten öppning lämnades för en fortsättning längre fram.
– Jag kan bli förälskad i hästar. Vi får se. Det är ett par hästar som jag verkligen brinner för…och skulle det funka för tränare och att de skulle tycka att det var okej, så kan jag finnas till hands. Men jag kommer inte att vara på Jägersro varje tisdag. Och ni slipper se mig i amatörloppen också! sa 59-åringen med ett garv.

Mikael Wikner, Kanal 75