Takter om sitt beslut: ”Jag är trött mentalt”

,

I söndags meddelade Johnny Takter att han slutar som travkusk.
Under tisdagseftermiddagen vann han i sista lopp han körde i Halmstad – och uttalade sig för första gången om sitt beslut.
– Jag är ganska trött mentalt. Men det blir inte lätt att lämna ifrån sig fina hästar, sa Takter i Halmstadtravets segerintervju.

Det var i söndags kväll som beskedet kom att 59-årige Johnny Takter avslutar karriären som travkusk. I ett öppet brev via sin mentale coach Stig Wiklund skriver Takter att han kör sina sista lopp på torsdag på Jägersro.
“Det krävs ett oerhört engagemang och motivation att hålla på med trav på toppnivå. Ständigt nya tävlingar och travbanor. Nu känner jag att jag inte längre har motivationen, glädjen och det inre drivet som krävs för att prestera på toppnivå”,
skriver Takter.

“Man kan aldrig vara säker – flera som har gjort comebacker”
Under tisdagen var han i Halmstad och körde lopp på lunchtravet. Det blev också seger i det sista loppet han körde i Halmstad, med Ola Samuelsson-tränade Hashtag River. I segerintervjuen berättade Takter för första gången om det beslut som han har fattat. Och kanske lämnade han en dörr lite på glänt för en eventuell comeback. Han sade i alla fall att det inte var helt uteslutet.

Man kan aldrig vara säker på att det här är sista segern här, men det känns så i dag. Det blir inte lätt att lämna ifrån sig fina hästar, sa Johnny Takter i segerintervjun.


Jag är ganska trött, mentalt sett. Det tar mycket på en psykiskt men vi får se. Det är fler än jag som gjort comebacker. Det känns ännu tuffare att lämna ifrån sig så här fina hästar, det kommer jag att sakna.
– Jag har varit igång länge, längre än många andra. Jorma Kontio är en dieselmotor men det är inte jag. Jag har kört tufft i kanske 40 år. Jag är väldigt mycket en tävlingsmänniska och en stor självkritiker. Det har tagit hårt på mig. Det kommer att vara tomt ett tag men de som känner mig, min familj, mamma och pappa vet att jag har svårt med att motivera mig.

Michael Carlsson, Kanal 75