Lucas Wallin tränar Rebuff. Thomas Blomqvist, TR Bild.

Svenskhästarna imponerade stort i Hambletonian-grenrepen

,

Mycket pekar mot att svenskfödda stoet Jovialty siktas mot Hambletonian.
Men där kan hon få tuff konkurrens av Lucas Wallin-tränade Rebuff. Båda imponerade stort i genrepen.

Lucas Wallin tränar Rebuff. Thomas Blomqvist, TR Bild.


Finslipningen inför Hambletonian om tre veckor hölls under lördagen på Meadowlands.
Två hästar från svensktränarnas stall stod för högst övertygande prestationer. Svenskfödda och ägda stoet Joviality som tidigare i år segrade i Yonkers Trot är högaktuell att matchas mot killarna i Hambletonian. Marcus Melanders travare visade i en division av Delvin Miller Memorial att hon är redo för det stora slaget den 6 augusti. För Brian Sears ledde hon hela vägen, förvisade Venerate i upploppsstriden och klockades till 1.08,6 över 1609 auto.

Snabbaste treåringen hittills i år
Om det blir Hambletonian för Joviality återstår att se.
I så fall kommer hon få möta Lucas Wallin-tränade Rebuff. Muscle Hill-sonen stod för en toppinsats i sin division av Stanley Dancer Memorial. Med Tim Tetrick i sulkyn rushade Rebuff till ledningen efter halva distansen avverkad och gick sedan säkert undan mot segern. Det på strålande 1,08,2 över 1609 auto, årets snabbaste tid av en treåring. Här var Melanders Temporal Hanover tvåa.
– Vi gjorde upp en plan för honom efter Breeders Crown i höstas och allt har gått perfekt. Vi ville han skulle få gå i ledningen i dag inför den stora dagen och det gjorde han ju bra. Jag är egentligen inte överraskad över tiden, vi har varit väldigt belåtna med honom. Han tappade faktiskt en framsko under loppet i dag och det gör det ju än mer imponerande, sa Wallin.
Den andra divisionen av Delvin Miller tillföll storfavoriten Fashion Schooner, på 1.08,5 medan den resterande divisionen av Stanley Dancer såg en skrällvinnare i form av Slay som spurtade vasst invändigt på 1.09,0.
Hambletonian Maturity, som körs för fyraåringarna, var dagens högst doterade travlopp. Här hade Åke Svanstedt fyra hästar till start och ur kvartetten lyckades Ambassador Hanover bäst som trea. Segern gick till Bella Bellini, som i fjol vann Hambletonian Oaks. Stoet avslutade starkt och kom i mål på 1.08,6 vilket var tangerat världsrekord på den udda distansen 1810 meter auto.

Daniel U. Olsson, Kanal 75