Svenskfödde Oracle Tile siktar på Prix d’Amerique

,

Det franska vintermeetinget drar igång i november. Flera ekipage från Skandinavien laddas mot en vinter på Vincennes. – Vi siktar på Prix d’Amerique, berättar Oracle Tiles delägare Kristian Malmin.

Oracle Tile är uppfödd av Vestmarka AB och tränades till en början av Troels Andersen och Kristian Malmin. Oracle Tile startade 45 gånger och vann hela 18 lopp och sprang in nästan tre miljoner kronor. I slutet på 2022 flyttades hästen till Frankrike och Thierry Duvaldestin. Framgångarna har inte låtit vänta på sig. Oracle Tile har vunnit flera lopp och travat in närmare 2,5 miljoner kronor.
– Det är en fantastisk resa vi är med på. Hästen har utvecklats oerhört hos Thierry Duvaldestin och dom gör ett fantastiskt jobb, säger tidigare tränaren och delägaren Kristian Malmin.
Det franska vintermeetinget drar igång inom kort och Oracle Tile kommer att vara med i B-loppen för att försöka ta en plats i världens tuffaste lopp, Prix d’Amerique sista söndagen i januari.
– Tanken är att hästen ska starta i Laval den 1 november och sedan blir det start i Prix de Bretagne den 19 november, samma lopp som San Moteur ska starta i. Oracle Tile kommer inte med på pengarna och då måste han vara bland dom tre i något av B-loppen, berättar Malmin.
Hur stort skulle det vara att vara med i Prix d’Amerique?
– Oerhört stort förstås. Det är en dröm som skulle gå i uppfyllelse. Jag tror faktiskt att Oracle Tile har chansen har chansen att ta en plats.