Svenska Mästarna jagar seger i Silverhästen

,

Han har haft en strålande säsong och krönte den med seger i Svenskt Mästerskap.
Nu kan Milliondollarrhyme avsluta säsongen med att vinna Silverhästen.
– Han känns helt underbar och formen är riktigt på topp, säger Fredrik B Larsson.

Solvalla-tränaren hade en plan med sin stjärna inför det här året och har onekligen lyckats mycket väl. Milliondollarrhyme har radat upp jättefina insatser och som färsk femåring i eliten lyckades han kvala in till Elitloppet där han blev femma. Den bildsköne svarta valacken vann finalen i Silverdivisionen näst senast och tog gången efter en suverän seger i Svenskt Mästerskap. Via en hejdundrande avslutning spurtade Fredde B:s topphäst ner konkurrenterna i ett nafs över upploppet. En minst sagt mycket imponerande insats och Milliondollarrhyme passerade därmed tre miljoner kronor i insprungna pengar.
– Det är helt otroligt. Han utvecklas hela tiden och senast var han fantastiskt fin, säger Fredrik B Larsson.
– Han har en otrolig acceleration och på bara några steg går han upp på maxfart. Det är en speciell känsla och man har knappt varit med om det förut. Han har en otrolig motorik och det är en otrolig känsla att sitta upp bakom honom.

“Är lite vingelrisk”
Lördagens V75-finaler på Solvalla, som kryddas med en jackpot med 30 miljoner kronor i sjurättspotten, gör Milliondollarrhyme sista starten för året. Han går ut som favorit i Silverhästen med 400 000 kronor i förstapris i. Precis som senast brottas han med ett svårt läge med spår elva. Det gick vägen senast och tränare Larsson är inne på att det kan göra det igen för favoriten.
– Det är klart att jag tror att han kan vinna loppet men det är svårt att ha spår elva. Det är ett svårt läge mot så här bra hästar. Det var femhundra meter längre senast som hjälpte till och det är lite vingelrisk. Men jag har svårt att spekulera i hur loppet blir kört men vi ska försöka köra för att vinna.
– Han känns helt underbar och riktigt på topp. Det har han gjort hela säsongen och inte haft en dålig dag. Det känns som att han håller den fina formen. Jag hade en plan inför säsongen och det har funkat fullt ut. Det är en tacksam häst att jobba med, säger Fredrik B Larsson som inte tänker göra några ändringar i balans och utrustning.

Kanal 75