Thomas Blomqvist, TR Bild.

Svenska framgångar i USA

,

Det blev försökssegrar i fredagens New York Sire Stakes på Vernon Downs för både Åke Svanstedt och Marcus Melander.
Dessutom tog Anette Lorentzon en tränardubbel på samma bana.

Thomas Blomqvist, TR Bild.


Säsongen är igång på allvar i USA och de penningstarka unghästloppen avlöser varandra. Åke Svanstedt firar fina framgångar och han vann nu med sin egentränade Ambassador Hanover i ett av försöken i New York Sire Stakes för treåriga hingstar och valacker. Segertiden blev 1.10,2/1609a och förstapriset var 28 500 dollar. Ambassador Hanover vann fyra lopp på sex starter i fjol som treåring och det här var hästens andra start för året.
Marcus Melander höll sig väl framme också när Gimpanzees lillasyster Iteration, tränad av Melander, vann sitt försök för treåriga ston på tiden 1.10,9/1609a. Det var hästens första start för året och i fjol vann hon fem lopp på tio starter och tjänade drygt 300 000 dollar.
Även Anette Lorentzon hade fina framgångar på Vernon Downs. Hon tog en dubbelseger med You Make It Easy och Samedame Life Ås. Förstaprisen i båda loppen var 7500 dollar.
Det blev även svenska segrar på The Meadowlands när Marcus Melander-tränade Dancinginthedark M vann på 1.10 i sin årsdebut. Den treårige hingsten efter Readly Express är ägd och uppfödd av Menhammar stuteri och belönades med 10 500 dollar.
På Meadowlands blev det även en tränarseger för Anette Lorentzon när treårige Rattle My Cage vann på tiden 1.10,1 och fick för det 8000 dollar.
Per Engblom höll sig också framme och noterades för en tränarseger i Pennsylvania där Colonial Ås vann på tiden 1.11,8 och tjänade 6300 dollar.

Kanal 75