Svensk Travsport stänger av Jörgen Sjunnesson

,

Svensk Travsport stänger av Jörgen Sjunnesson för olämpligt uppträdande med omedelbar verkan.

Svensk Travsport stänger av Jörgen Sjunnesson för olämpligt uppträdande med omedelbar verkan. Malin Albinsson. För fri publicering tom 2016-11-18.


Travkusken Jörgen Sjunnesson har trätt fram i Travronden och berättat att han sextrakasserat flera kvinnor inom travsporten.
– Jag har och kommer ta professionell hjälp för att försöka reda ut mina problem. Jag vet inte när jag kommer köra lopp nästa gång. Min enda ursäkt är att jag nu insett mina problem och att det är allvar den här gången, säger Jörgen Sjunnesson till Travronden.
Svensk Travsport stänger av Jörgen Sjunnesson för olämpligt uppträdande med omedelbar verkan. På travförbundets hemsida skriver ST även: “Flera oberoende källor har efter en blogg på ingvarssonopersson.se varit i kontakt med Svensk Travsport och tydliggjort att Jörgen Sjunnesson har under flera års tid skickat olämpliga meddelanden, flera med sexuella anspelningar, till kvinnliga aktiva inom sporten.”
Sådant här ska inte förekomma i vår sport och Jörgen Sjunnesson är enligt paragraf 38 och 71 i Tävlingsreglementet avstängd för olämpligt uppträdande från och med i dag och under utredningen, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.
Svensk Travsport har även hållit telefonförhör med Jörgen Sjunnesson som accepterar den omedelbara avstängningen. När utredningen är färdig kommer fallet att tas upp i licenskommittén för bedömning och eventuell straffutmätning.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75