Svensk succé i Norge

,

Det blev dubbelt svenskt i Steinlagers Minneslopp som kördes på lördagen. Beartime tog ledningen och vann lekande lätt för en vasst spurtande Four Guys Dream.

Den svenska duon Beartime, tränad av Helena Edlund och körd av Carl Johan Jepson, och Four Guys Dream, tränad av Håkan K Persson och för dagen körd av Tom Erik Solberg valde att tävla i Norge på lördagen. På Momarken kördes Steinlagers Minneslopp där flera av
den norska eliten startade, bland annat Stoletheshow, men dom var chanslösa mot den svenska duon.
Beartime öppnade blixtsnabbt och tog enkelt hand om ledningen samtidigt som Four Guys Dream hamnade som fyra i andraspår. Efter en jobbig inledning i tredjespår kom Stoletheshow fram utvändigt ledaren efter 500 meter som gick efter 1.10. Efter det blev det lite lugnare tempo och Beartime hade inga som helst problem att gå undan på upploppet till en enkel seger med krafter kvar före en starkt avslutande Four Guys Dream, trea slutade Stoletheshow.
– Han var jättebra idag. Hästen öppnade bra, tog ledningen och Beartime kändes fantastiskt, och det kändes som att han kunde ha gått ett varv till. Han har en spännande framtid, för han har aldrig varit bättre. Nu hoppas vi på en inbjudan till Paralympiatravet, sa Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln.
Segertiden 1.11,5/1640 meter autostart och segern var värd 125 000 kronor.