I fjol sedan blev han Sveriges dyraste auktionshäst genom tiderna.
Nu har Green Manalishi i praktiken betalat sig.
Natten till söndagen svensk tid nådde tvååringen sin största framgång hittills då han tog hem William Wellwood Memorial i Toronto.


Fyra segrar och två andrapris på sex starter i stenhård konkurrens.
Green Manalishi har redan visat att han var väl värd de tre miljoner kronor som stall Courant betalade för hästen, då under namnet Nagamori Hill, på Kolgjini Sales 2017.
Nattens triumf i William Wellwood Memorial på Woodbine Mohawk Park i Toronto togs i smått överlägsen stil sedan körande Tim Tetrick tidigt placerat den svenskfödde favoriten i ledningen.
– Han är speciell. Han travar underbart och uppför sig som en åttaåring. Marcus och stallet har gjort ett otroligt jobb med honom, berömde segerkusken i vinnarcirkeln varpå succétränaren Marcus Melander tog till orda:
– Jag var lite nervös idag, det brukar jag inte vara. Han blev stor favorit efter sin imponerande insats förra veckan och jag är väldigt glad över att han fick visa att han kunde upprepa den prestationen.

Lexington nästa
Segern var värd motsvarande 1,4 miljoner kronor och innebär att Green Manalishi saknar mindre än halvmiljonen innan han sprungit in hela sin prislapp från i fjol. Något som med säkerhet kommer att vara fixat redan i år om hästen fortsätter att tävla på samma nivå.
– Nu får han åka till Lexington nästa vecka och starta en eller två gånger, sedan har vi Breeders Crown och Valley Victory som avslutning på säsongen. Men vi tar ett lopp i taget, det är en väldigt fin häst och han är bara två år, berättade Melander.
Segertiden blev 1.10,7/1 609 meter.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad september 16, 2018 12:19 via Kanal75

Dagens tävlingar