Svanstedts stjärna lägger av

,

Resolve har gjort sin sista start.
Den dubble elitloppsmedaljören lämnade Åke Svanstedts stall på tisdagen för en fortsatt karriär som avelshingst, det skriver travronden.se.


Efter att ha slutat femma i Hambletonian bakom Trixton och Nuncio 2014 flyttades Resolve till Åke Svanstedt som fyraåring.
Där utvecklades han till en av Nordamerikas främsta äldre travare med segrar i TVG Free For All Trot, Maple Leaf Trot och det så kallade VM-loppet, Yonkers International.
Dessutom gjorde Resolve två gånger resan över Atlanten för start i Elitloppet på Solvalla där han slutade tvåa 2016 och trea 2017.
Det har tidigare rapporterats att hästen skulle avsluta tävlingskarriären efter årets säsong och nu står det klart att floppen i helgens Breeders Crown-final blev sista starten.
Resolve fick förmodligen ett ormbett i samband med försöksloppet i Maple Leaf Trot i början av september och har därefter inte varit sig lik. Nu senast i Breeders Crown-finalen hade jag fulla tömmar till 400 kvar men det blev sedan tomt på ett par steg. Det är inte likt Resolve, så nu får hästen sluta tävla, säger Åke Svanstedt till travronden.se.
Resolve vann 18 av karriärens 65 starter och tjänade cirka 23 miljoner kronor.
Hästen återvänder nu till sitt födelseland Kanada för att stå avelshingst på Tara Hills Stud i Ontario.

Kanal 75