Åke Svanstedts treårige världsrekordhållare Six Pack kommer att tävla vidare nästa säsong, skriver Travronden i sin nätupplaga.

Six Pack kommer att tävla även som fyraåring. Thomas Blomqvist/TR Bild.


Efter en storslagen säsong med segrar i bland annat Yonkers Trot och Kentucky Futurity, där han i det senare satte världsrekord för treåringar med kilometertiden 1.07,9, är intresset stort för Six Pack i aveln. I en intervju med Travronden berättar Åke Svanstedt att han tillsammans med övriga delägare har tackat nej till ett bud som legendariska Hanover Shoe Farms har lagt på hästen. Men hästen kommer ändå att användas i aveln innan tävlingssäsongen drar igång nästa år.
– Man börjar betäcka den 15 februari här i USA. Sedan vill man ju börja träna honom inför tävlingssäsongen som börjar i maj. Fram till augusti är det bara fyraåringslopp för honom, men under hösten får han möta äldre hästar och det ska bli spännande, säger Åke Svanstedt till Travronden.
För alla traventusiaster i Sverige som håller tummarna för att Six Pack ska dyka upp på Solvalla under elitloppshelgen i maj lämnar Åke Svanstedt dystra besked.
– Den (chansen) är minimal. Möjligen om det blir direktflyg till Stockholm, men jag tror inte det.

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerad december 4, 2018 09:18 via Kanal75

Dagens tävlingar