Suspicious Mind lyste klarast på Bro Park

,

Den utmålade duellen mellan skandinavientopparna Suspicious Mind och Ramstein uteblev.
Ramstein kom ingenstans på gräset medan Suspicious Mind tvärtemot skulle visa sig klara gräsunderlaget galant och var överlägsen i nya storloppet Bro Park Classic för treåringar på onsdagen.

Suspicious Mind och P-A Gråberg (arkivbild).


Dramatiken uteblev i premiärupplagan av Bro Park Classic med en kvarts miljon till vinnaren.
Fredrik Reuterskiölds Ramstein kom från en stark insats i svenska derbyt och spelades till klar andrahandare i loppet över 2400 meter.
Men hästen var anonym i loppet och föll tillbaka redan i den sista kurvan för Elione Chaves. En blek insats och troligen var det underlaget som spökade i hästens första lopp på gräset.
Fältet låg därmed vidöppet för Per-Anders Gråberg och loppets favorit Suspicious Mind. Duon följde nu upp den överlägsna segern i danska derbyt med en lika övertygande seger.
– Det var första gången på gräs för honom och inga problem. Det är en väldigt lättränad häst, bara man håller honom glad och sund så tränar han sig mer eller mindre själv. Nästa start blir 9 september i Breeders här på Bro Park, sa tränaren Niels Petersen.
Red Zeppelin och Dallas var positiva på platserna närmast bakom den överlägsne vinnaren.

Klev fram mot äldre
Några lopp dessförinnan hade Fredrik Reuterskiöld-tränade Gunvald segrat i ett lopp på dirt tracken över 1600 meter.
Det var första gången svenske derbytvåan mötte äldre hästar och meriterade Silver Ocean sålde sig dyrt.
Gunvald kunde dock koppla ett litet grepp utvändigt i början av upploppet och släppte sedan inte sin argaste konkurrent närmare än en halv längd. I sadeln satt Carlos Lopez.
Fredrik Reuterskiölds son Oscar Berneklint tog emot Gunvalds pris i vinnarcirkeln.
– Det var nervöst. De äldre hästarna brukar ju vanligtvis vara starkare den sista biten och jag var rädd att han skulle tappa där ett tag men han visade verkligen vilken fin häst han är, sa Oscar Berneklint.

Mikael Wikner, Kanal 75