Supertid av Darling Mearas i USA

,

Darling Mearas har presenterat sig på andra sidan Atlanten.
Det sexåriga stoet svarade för en makalös debut på amerikansk mark då hon natten mot lördag dundrade runt Meadowlands på 1.08,2 – årets snabbaste tid i världen.

Darling Mearas och Stefan Persson. Maria Holmén TR Bild.


Samtidigt som Halmstadtravet firar sin stora helg för året med Sprintermästaren så visade en av banans stora profilhästar de senaste åren att hon trivs även i sin nya miljö.
Med knappt 6,5 miljoner kronor på kontot efter tre säsonger på svensk mark fick Stefan Perssons forna unghäststjärna och oaksvinnare i våras ta planet över Atlanten för att avsluta sin karriär hos Åke Svanstedt.
Comebacken i Kanada för en månad sedan slutade med galopp, men på fredagskvällen lokal tid visade det nu sexåriga stoet att hon är en häst för den absoluta världseliten.
I ett “vanligt” lopp lämnade Åke Svanstedt ingenting åt slumpen då han trots stenhårt tempo forcerade sitt nyförvärv till ledningen efter 600 meter och nådda halva distansen på 1.08,1.
Någon temposänkning blev det heller inte utan Darling Mearas fortsatte i samma fart och såg inte speciellt ansträngd ut då hon skar mållinjen som den tredje travaren i historien att springa under den amerikanska drömgränsen 1.50 på kontinentens ledande travbana.

Snabbare än Giant Diablo
1.08,2/1 609 meter tangerar inte bara banrekordet på Meadowlands utan är den näst bästa tid som travats av ett sto överhuvudtaget, endast toppat av Hannelore Hanovers 1.08,0 från The Red Mile 2017 – samma bana där svenskan Giant Diablo travade det absoluta världsrekordet 1.08,5 år 2007.
Giant Diablo som därmed petas ner från tronen som det snabbaste svenskfödda stoet i historien.
Sett till prestationen var belöningen på drygt 100 000 kronor inte mycket, men visade att Darling Mearas borde ha grova pengar att tjäna i storloppen under sensommaren och hösten.

Kanal 75