Succén sommartravpratarna är tillbaka – Kee Marcello först ut

,

Hårdrockgitarristen, Stjärnkuskvinnaren och nyblivne amatörkusken Kee Marcello inleder den populära radiopodden ?Sommartravpratarna?. Han utlovar både tillbakablickar och framtidsvisioner i sitt program som sänds den 10 juli. Färdiga för sommarens program är också den första rullstolsburna kusken Matilda Persson, kusken Kaj Widell och toppkusken och tv-profilen Lennart Forsgren.

Sommartravpratarna som är Sommartravets egen tappning av Sommar i P1 hade premiär 2012. Programmet har sedan dess gästats av travprofiler som Stig H Johansson, Johnny Takter och Micke Nybrink, var och en med sin berättelse. År 2014 var senast fans kunde ta del av programmet och det var en succé. Mer än en kvarts miljon* sommarfirare lyssnade på deras historia.

Årets kvartett är ett gäng färgstarka och modiga personligheter som alla har övervunnit hinder och hittat nya spännande vägar i livet genom travet. Det blir en bra mix med sköna, och emellanåt galna, anekdoter från stridens hetta på travbanan. Men också starka berättelser om fördomar, tuffa förutsättningar, oväntade händelser, hästar och människor som påverkat deras liv på sätt de aldrig kunnat förutse, säger Marie Hallman, producent för Sommartravspratarna.
Först ut är Kee Marcello, gitarristen som under 80 och 90-talet turnerade världen runt med det svenska rockbandet Europe. Förra sommaren fick stjärnan ett nytt och oväntat genombrott som travkusk genom TV4-satsningen “Stjärnkusken”. Kee som innan inspelningarna aldrig satt sin fot på en travbana kammade hem segern i programmet. Kärleken till sporten var direkt och han valde att ta körlicens. Idag kan han titulera sig travkusk och har kört sitt första riktiga travlopp.
– Min medverkan i Stjärnkusken tog mig in på en bana jag aldrig kunnat förutse, det har förändrat mitt liv. För ett år sedan hade jag aldrig suttit i en sulky. Idag har jag kusklicens och kör riktiga V86-hästar vilket känns helt ofattbart. Mitt sommartravprat kommer till stor del handla om min nyfunna kärlek till travsporten och vägen dit, säger Kee Marcello.

*266 000 lyssnare

Sommartravspratarna 2016 program:
10 juli: Kee Marcello, 56, gitarrist med en bakgrund ibland annat Europe, nu travkusk.
17 juli: Matilda Persson, 19, den första rullstolsburna att ta körlicens och starta i ett travlopp.
24 juli: Kaj Widell, 60, travkusk som efter år av skador och sjukdomar nu är på väg tillbaka mot Sverige-toppen.
31 juli: Lennart Forsgren, 67, före detta toppkusk med 2 600 segrar, nu mycket uppskattad tv-profil.
Producent för Sommartravpratarna är Marie Hallman och hon är just nu mitt uppe i arbetet med manus och inspelningar.
Sommartravpratarna kan lyssnas på i följande kanaler: Radio Play, iTunes och atg.se/sommartravet

Kanal 75