Storslam för Wallin i Svampen

,

Ett flygande upplopp. Match Made In Heaven blåste ner sina konkurrenter i Svampen. – Det är lite extra när man fött upp och haft dem från början, sade tränaren, ägaren och uppfödaren Fredrik Wallin.

Han har etablerat sig som en av landets främsta tränare.
Men som uppfödare och ägare är Fredrik Wallin inte lika meriterad.
Nu kom den totala fullträffen när Made In Heaven spurtade hem landets näst största tvååringslopp med 550 000 kronor i förstapris, plus uppfödarpremier.
– Otroligt läckert. Det var häftigt. Det är lite extra när man fött upp och haft dem från början, sade en tagen Wallin som även födde upp och ägde mamman Inga In Heaven – också en tidig talang som slutade femma i Svampen och tjänade över två miljoner kronor i karriären.
– Inga var min mormor, min stora idol och när hon gick bort döpte jag hästen efter henne. Nu kommer barnbarnen, det är så jäkla skönt.
Vägen till vinnarcirkeln gick via en resa i fjärde par utvändigt och en vid slutsväng innan Match Made In Heaven växlade ner sina konkurrenter i en mäktig slutspeed.
– Jag tycker att vi var lite bortglömda på förhand. Hästen har gjort det bra varje gång och jag hade en bra känsla, förutom att vi hade ett uselt utgångsläge. Vi fick bra draghjälp och sedan kändes det riktigt bra upploppet ner, kommenterade segerkusken Rikard N Skoglund.
Segertiden blev 1.15,8/1 609 meter medan Melba Westwood spurtade in som tvåa och ledande Ronno höll till tredjepriset.