Storslam för Tillsammans-system – fixade 22,5 miljoner på V75®

,

Två andelssystem hade sju rätt på V75®. Ett av systemen såldes tio gånger och den totala vinsten blev nästan 22,5 miljoner kronor. Det var Michael Carlsson som fixade storslam med sitt Tillsammans-system ”Trav-Micke 3-5-7” hos ATG-butiken Vinna Tillsammans.

Årets första V75® avgjordes på Romme-travet i 20 minusgrader. Det började med att omgångens största favorit Xanthis Hilton vann den första avdelningen på V75. Det blev även favoritsegrar i de två nästkommande loppen, då Solöns Skrammel och Janks Morton båda vann enkelt från ledningen. Då var värdet blott 65 kronor men sedan small det till rejält. Först slog 1-procentaren Bäcklös Baron till i den fjärde avdelningen för Oskar Kylin Blom. Därefter var det Emilia Leos tur att sätta dit en 1-procentare i Current Leader. Oskar Kylin Blom var skrällkusk även i den sjätte avdelningen när han vann med 3-procentaren Dino Cream. Det var för övrigt en dubbel tränarseger för Kylin Blom som även tränar Bäcklös Baron.
Inför den avslutande avdelningen var värdet drygt 437 000 kronor, och då såg Erik Adielsson till att skrällvinna med Combat Fighter som katapultstartade till ledningen och trots en stenhård öppning höll undan säkert i kylan.
Därmed blev det miljonutdelning i årets första V75 där sju rätt gav 1 968 942 kronor. Sex rätt gav 7 401 kronor och fem rätt betalade 327 kronor.
Vinstlistan blev lite annorlunda där det bara var två system som fixade sju rätt på V75. Men ett av systemen såldes nästan tio gånger och därmed blev den totala vinsten 22,5 miljoner kronor. Det är Michael Carlsson, som spelar Tillsammans-system med ATG-butiken Vinna Tillsammans som ligger bakom den stora succén. Andelarna kostade 357 kronor styck och gav en vinst på runt 220 000 kronor per andel.
Det andra systemet med sju rätt konstruerades av Teddy, som spelarTtillsammans med Stockholms Turaffär. Det heter ”Teddys 2 spikar och 5 i övriga” och såldes i 18 andelar. Det gav en total vinst på 3,2 miljoner kronor och varje andel kan kvittera ut drygt 177 000 kronor per andel.