Stolöften snabbast i auktionsloppen

,

Damerna först.
Sayonara och Fantaghiro Brick satte pojkarna på plats i ASVT Trottex Auktionslopp på Solvalla på tisdagskvällen.

Lars Jakobsson/TR Bild.


Storasyster dominerade sin kull som treåring.
Sayonara visade på tisdagen att hon aspirerar på kulltronen ännu tidigare.
Den Fredrik Wallin-tränade tvååringen dominerade sin avdelning av tisdagens auktionslopp efter att ha blixtstartat till ledningen.
– Fredrik var ute bakom startbilen innan tävlingarna och det gick undan redan då. Det gjorde det från start nu också, men hon lugnade ner sig, förklarade körande Carl-Johan Jepson sedan han fått styra tempot till 1.18,3 första kilometern och sagt adjö till sina konkurrenter på upploppet.
– Som det kändes gällde det att köra felfritt. En fin häst.
Firma Wallin/Jepson är för övrigt duon som gjort att Sayonaras storasyster Conrads Rödluva blivit av med kullkronan under säsongen då man tillsammans med Activated snuvat henne på titlarna i såväl Drottningpokalen som Stochampionatet.

“Något extra”
Samma segerrecept använde Pierre Nyström bakom Fantaghiro Brick som fick en ännu lugnare väg till vinnarcirkeln via stillsamma 1.19,1 vid varvningen.
– Det här har varit något extra hela tiden, förklarade tränaren Lise-Lott Nyström om hästen som landade på 1.16,8/1 640 meter autostart och är obesegrad med en kvartmiljon på kontot efter två starter.
Sayonara travade sex tiondelar snabbare och belönades även hon med 220 000 kronor.
Solvallaserien för ston vanns av Roger Walmann-tränade Aleppo Pine med Örjan Kihlström.

Robin Johansson, Kanal 75