Stjärnkollen: Fiftyfour

,

Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar? I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2024. Dagens stjärna: Fiftyfour

Fakta:
Fiftyfour, hingst, 4 år
Starter: 15
Segrar: 8
Rekord: 1.10,8
Intjänat: 6 071 480 kronor

Presentation:
Kullens kung och korad till ”Årets tvååring” efter att ha kammat hem både Svensk Uppfödningslöpning och Breeders Crown i en förkrossande första säsong på banan. Fortsatte att imponera under fjolåret med övertygande seger i E3-finalen och en andraplats i Svenskt Travkriterium. Rundade av säsongen på svensk mark med att ta hem i Breeders Course innan året avslutades med en gedigen insats på Vincennes i Paris.

Tränaren Tomas Malmqvist svarar:
Hur känns hästen för dagen?
– Han har vilat sedan senaste starten på Vincennes. Nu joggar han bara på stranden men känns jättebra, vi ställer inga större kvar på honom i träningen för tillfället.
När startar Fiftyfour nästa gång?
– Mycket beror på väder och vind. Vi får se var och när hans comeback blir, men som det ser ut nu så siktar vi mot ”Kungakannan”. (Kungapokalen på Åby där kvalen går 18 april reds. anm.)
Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Det är derbyt som är hans stora mål. Jag hoppas att han kan bibehålla den stora statusen som han har. Han har visat sig i de stora loppen och gjorde det bra senast i Paris. Kan han tillhöra de tre bästa i kullen så har han chansen att vinna något stort, vilket vi hoppas. Det kan även bli Breeders Crown, vi får se, säger Tomas Malmqvist.