Stjärnkollen: Caddie Lisieux

,

Snart börjar allvaret. 
Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. 
Men hur är statusen på landets elithästar? 
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2017. 
Dagens stjärna: Caddie Lisieux

Caddie Lisieux tillsammans med Kenneth Haugstad LARS JAKOBSSON. För fri publicering tom 2017-03-05.


Fakta
Caddie Lisieux,
sto, 4 år
Starter:
13
Segrar:
8
Intjänat:
1 625 000 kronor
Rekord:
1.11,3
Hemmabana:
Solvalla

Presentation:
Helsystern till Readly Express har haft ögongen på sig hela karriären och visat att hon inte vansläktas. Hon vann debuten och visade redan i sin fjärde start att hon är ett av kullens absolut bästa ston. Nu har inte allt gått på räls för Caddie Lisieux. I bägge försöken till E3 galopperade hon bort sig vilket hon även gjorde i ett försök till Svensk Travoaks. Hon tog sig till final i Breeders Crown och slutade tvåa bakom Rhyme Broline.

Förstemannen Kenneth Haugstad svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Hon känns jättefin. Allt har gått som planerat och hon har inte stått över ett enda jobb. Hästen är mycket tränad och i veckan körde vi 1.25/2100 meter med henne och allt var frid och fröjd.
När startar hon nästa gång?
– Vi planerar att starta henne den 15 mars i Margaretas Tidiga Unghästserie. Första större målet för henne är Drottning Silvias Pokal.
Vilka förhoppningar och mål har ni inför säsongen?
– Första och främst hoppas vi att hon ska ha lite mer tur i försöken till de större loppen än förra året. Det var surt när hon gjorde bort sig. Vi har ganska höga förväntningar på henne och förhoppningsvis kan hon vinna något av de större loppen. Det finns flera intressanta lopp för henne under året som vi siktar på. Tyvärr är hon inte anmäld till Stochampionatet.
Ni har två intressanta femåringar i stallet, Spoil Me och Heavy Sound, deras status?
Bägge är mycket tränade och årsdebuten ligger inte så långt borta. Förhoppningsvis kan dom ta ett kliv till i utvecklingen och det finns en del passande lopp för dom under året.

Joakim Brundin