Stjärnjockeyn guidar svenska spelare på Gulfstream Park

,

”The biggest race day of the year”.
Årets höjdpunkt på Gulfstream Park är lördagens Curling Florida Derby.
– Det är fulla fält i alla löp och det kommer vara superbra för spelet. Jag tror på hög utdelningen, säger svenska stjärnjockeyn Fanny Olsson.

Stjärnjockeyn Fanny Olsson guidar svenska spelare till tävlingar på hennes hemmabana Gulfstream Park i Florida. Elina Björklund, Svensk Galopp.


Förra helgen blev stor succé för svenskt spel på galoppbanan Gulfstream Park i USA.
V4 omsatte 866 171 kronor respektive 897 008 kronor lördag respektive söndag.
Svenska galoppjockeyn Fanny Olsson, 26, bor sedan 1,5 år i Florida och hennes hemmabana är Gulfstream Park. På ATG.se bjöd hon spelarna på sina tankar om löpen i Uppsnack Gulfstream Park.
Förutom att Fanny Olsson bjöd på sina idéer slog hon även till och vann ett löp på lördagen med treårige valacken Purecrazidude, tränad av Jena Antonucci.
– Jag hade ridit hästen i de tre senaste starterna och han har visat att han har en sen speed men ändå blivit tvåa två gånger. Jag sa att jag ville starta honom på längre distans och nu fick jag chansen. Den här starten var det 1600 meter och det blev supersuccé med längre distans. Dessutom var det tränarens födelsedag så det blev minst sagt lyckat, berättar Fanny Olsson.

“Galen” jockey i toppform
Förra helgens dominant på Gulfstream Park var jockeyn Paco Lopez som red vinnaren i totalt nio löp, sju på lördagen och två på söndagen.
– Det är bara fyra jockeys i historien som vunnit sju lopp på Gulfstream. Paco Lopez är känd för rida lite fult, han rider tufft och man får passa sig för honom i loppen, de kallar honom “Paco Loco”, “Galne Paco“. Han gillar att gå i front och han är jätteduktig, det är lite samma som hemma att man måste ha koll på Per-Anders Gråberg när man spelar, säger Fanny Olsson.
ATG tar spel på Gulfstream Park även denna helg och precis som förra veckan kommer Fanny Olsson att bjuda på sina tankar i Uppsnack Gulfstream Park.
– Jag levererar tips både till lördag och söndag. Jag kommer fokusera på V4 men även bjuda på lite andra idéer, säger Fanny Olsson.
Och det är inte vilka tävlingar som helst i helgen, utan årets höjdpunkt på banan då publiken på lördagen bjuds på Curling Florida Derby (G1) med en samlad prissumma på en miljon dollar (750 000 till vinnaren), samt bland annat Gulfstream Park Oaks (G2) och Pan American Kitten’s Joy (G2). Söndagen marknadsförs som “The biggest race day of the year” i södra Florida.
– Jag har inga egna ritter på lördag men jag vet att jag eventuellt rider två löp på söndag. Men jag kan lova att det blir fina race. Startlistorna till lördagen är klara och det är fulla fält i alla löp och det kommer vara superbra för spelet. Jag tror på hög utdelningen, säger Fanny Olsson.

Elina Björklund, Svensk Galopp

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75