Stig H tar över elitloppshästen

,

Australiens snabbaste travare straffade ut sig med galopp i Elitloppet.
Nu lämnas det åttaåriga stoet Maori Time hos Stig H Johansson för vidare matchning.
– Hon kommer att få vara med i lopp den närmaste tiden om allt är bra, säger Stig H.

Todd McCarthy kör ute med Maori Time som galopperade bort sig kort efter start i elitloppsförsöket.


Elitloppets mest långväga gäst hann bara vara med i några sekunder i försöket till Elitloppet. Kort efter start fick kusken Todd McCarthy en galopperade Maori Time i tömmarna och så var den dagen förstörd.
Under måndagen hade ägarna med Fredrick Crews i spetsen ett möte med Stig H Johansson där det bestämdes definitivt att stoet stannar i Sverige.
– Vi hade pratat om det tidigare att hon eventuellt skulle stanna. Nu är det bestämt att de provar ett tag. Så får vi se då vad som händer, säger Stig H Johansson.
I vintras blev Maori Time Australiens genom tiderna snabbaste travare vid seger på tiden 1.09,3. Efter en resa på 60 timmar och uppladdning på Stora Alby i Upplands-Väsby i ett par veckor, var det alltså över på bara några sekunder i söndags.
– Det blev ju lite snopet för hela gänget när hon galopperade. Men så är branschen emellanåt.

“Inte hunnit fundera”
Stig H Johansson gillar det han känt hittills i träningen. Nu blir han ny tränare till Maori Time också i datorerna.
Mästertränaren tar förmodligen sikte på några av de nordiska storloppen. Vilka lopp det kan komma att handla om är inte spikat.
– Så långt har jag inte hunnit fundera helt enkelt. Jag planerar att köra henne lite i veckan och se hur hästen tagit det här. Efter det får vi väl lura ut vilka uppgifter det kan komma att handla om. Ägarna har fått inbjudningar till ett par lopp redan och hon kommer att få vara med i lopp den närmaste tiden om allt är bra, säger han.
Maori Time har segrat i 24 av karriärens 66 starter och tjänat runt 2,76 miljoner kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75