Stig H helnöjd med “Foppas” Diamanten

,

Peter ”Foppa” Forsberg var på plats och fick se sin Diamanten vinna lekande lätt på Solvalla.
Det såg ut som ett snabbjobb när stjärnhästen joggade hem förstapriset på 100 000 kronor.
– Han känns fin hästen och han såg väldigt fin ut i loppet också, säger tränaren Stig H Johansson.

Lars Jakobsson, TR Bild.


Det här var femte starten som Diamanten gjorde för Stig H Johansson och nu kom andra segern. I den senaste starten i V75 i Östersund spurtade den sexfaldige miljonären ursinnigt som tvåa bakom Readly Express. Den här tisdagskvällen på Solvalla var det en betydligt enklare uppgift. Med blott fem hästar i loppet radade alla upp sig efter varandra efter att Diamanten tagit ledningen från innerspåret. Han fick bestämma i mycket måttligt tempo, 1.17,4 första femhundra metrarna och 1.16,4 första varvet. Men sedan gick det betydligt fortare in på slutvarvet där Erik Adielsson skruvade upp farten successivt. Efter en avslutning runt 1.10 sista varvet och ännu snabbare över upploppet såg Diamanten läcker ut när han joggade i mål en bit före de övriga. Segertiden blev 1.13,0 över distansen 2140 meter med bilstart. Tvåa blev Milligan’s School och trea comebackande Policy of Truth som båda fullföljde bra i den hypersnabba avslutningen.
– Det är en mycket bra häst. Det har han alltid varit och det fortsätter han att vara. Han har varit bra i varje start han har gjort för mig, säger Stig H Johansson.

Nästa start i Jarlsberg

Blev det här som ett skarpare snabbjobb för honom?
– Ja, det får man väl säga att det var ändå. Han fick röra på sig men man kan inte bara ha jätteenkla lopp i den här klassen och ibland måste han gå lite i botten också.
Nästa start för Diamanten blir i Jarlsbergs Grand Prix den 8 juli med 800 000 kronor till vinnaren.
– Vi får se hur han tar det här loppet men grovplaneringen har varit att starta i Jarlsberg, säger Stig H.

Michael Carlsson, Kanal 75