Stefan Persson lägger ner sin tränarverksamhet

,

Stefan Persson slutar som proffstränare.
Han blir istället anställd som privattränare hos Holm Hästgården AB norr om Halmstad.
– Det är ett beslut som vuxit fram. Man lever i en ganska otrygg tillvaro, säger Persson.

Mikael Rosenqvist/TR Bild.


Halmstadtränaren ändrar sin verksamhet radikalt.
Han har just nu 33 hästar på sin träningslista och har kört in drygt 1,6 miljoner kronor i år. Det placerar honom på plats nummer 29 i landets tränarliga. Nu väljer han att sluta som egen tränare den 1 september. Då börjar Stefan Persson att arbeta åt Holm Hästgården AB, vilken ST:s ordförande Marjaana Alaviuhkola och hennes barn döljer sig bakom.
– Det är ett beslut som vuxit fram. En del omständigheter på slutet gör att det blev så nu, säger Stefan Persson till Travronden.
– Dels har jag tappat många hästar på slutet, dels så har intresset varit svagt vad gäller att få in nya hästar och samtidigt som det dök upp en intressent på mitt stall dök den här jobbförfrågan upp. Så det var mycket på samma gång.

“Har varit påfrestande – otrygg tillvaro”
Stefan Perssons stall på Halmstads stallbacke är under försäljning och nya arbetsplatsen blir i Holm, några mil norr om Halmstad. Där kommer Persson att ansvara för sju, åtta hästar. Han säger till Travronden att det har varit både fysiskt och psykiskt påfrestande under tränarkarriären.
– Det är ett slit att driva ett travstall som jag och min fru Linda har gjort. Påfrestande fysiskt men för min del kanske mest psykiskt, man lever i en ganska otrygg tillvaro med hästar ut och in och inga stora marginaler att arbeta med, säger Stefan Persson till Travronden.

Kanal 75