Starkt besked av Joviality – tvåa bakom franska fenomenet

,

En toppinsats som lovade mycket inför framtiden. Mot fenomenet Jushua Tree fanns inget att göra men Joviality lämnade ett starkt besked som tvåa i Prix de Croix.

Svenska derbyvinnaren Joviality gjorde under lördagen en spännande andra start på Vincennes.
Sabine Kagebrandts stjärnsto stod för en riktigt fin insats när hon belade andraplatsen i Grupp 2-loppet Prix de Croix för de nyblivna femåringarna.
Benjamin Rochard i sulkyn kunde ge Joviality den perfekta resan, nämligen den i ryggen på loppets stora favorit Jushua Tree. Svenskan följde Jean-Michel Bazires monstertravare när attacken i spåren påbörjades kilometern från mål.
Mot jättefavoriten fanns emellertid inget att göra, Jushua Tree gick med full kontroll undan mot en ny seger men Joviality hade som tvåa flera längder ned till övriga konkurrenter.
Jushua Tree, som senast vann Critérium Continental på rekordtid hade tillhört favoriterna i Prix d’Amérique om drygt två veckor, men kommer enligt tränaren att avstå en start där för att i stället siktas mot Prix Bold Eagle dagen före. Då väntar troligen ett nytt möte mot Joviality.
Vinnaren, som noterades för 15:e segern i den 19:e starten klockades till 1.12,6 över 2850 meter, en putsning av löpningsrekordet med en tiondel. Joviality kom i mål en tiondel efter Jushua Tree.
Daniel Redén-tränade Bengan stod också för en fin insats i lördagens Prix de Croix och slutade femma efter en resa på innerspår. Fredrik Wallins Global Dancer, körd av Björn Goop, slutade i det slagna fältet.