Stabilare odds när ATG inför sammanslagna pooler

,

I december börjar ATG lansera sammanslagna pooler för enloppsspel.
Det innebär högre likviditet i poolerna vilket leder till stabilare odds och exakta platsodds utan intervall.
– Med större pooler förbättras spelupplevelsen för våra kunder. Dessutom skapar det möjligheter för ATG att lansera nya spel i framtiden, säger Nicklas Jonsson, Head of Horse Racing Products på ATG.

Med sammanslagna pooler för enloppsspelen menas att vinstpoolerna för Vinnare, Plats, Tvilling eller Komb och Trio slås ihop till en gemensam pool. En avancerad beräkningsmotor, utvecklad av Nasdaq‘s Longitude, räknar sedan ut oddsen för varje spelkombination baserat på insats och hur vaden fördelar sig i poolen.
– Precis som tidigare så kommer spelarna att ha ett odds att förhålla sig till, men med större pooler blir oddsen stabilare. Med en gemensam pool kommer vi också att kunna presentera exakta platsodds, något som våra spelare efterfrågat länge, och inte som idag i ett intervall mellan lägsta och högsta möjliga odds, säger Nicklas Jonsson.
Vinstavdragen för respektive spelform kommer att vara samma som idag och alla pengar i vinstpoolen betalas alltid ut efter avslutat lopp. Om det skulle vara så att en av de rätta kombinationerna (till exempel på Trio) skulle vara ospelad, så fördelas de pengarna ut på övriga vinnande vad i poolen.
– Med en gemensam pool som bas kommer vi också få större möjlighet att lansera nya spännande poolspel i framtiden, säger Nicklas Jonsson.
Lanseringen av sammanslagna pooler för enloppsspel är planerad att ske innan årsskiftet, men det finns inget datum spikat för premiären.
– Det som är bestämt är att vi kommer införa det på vardagarnas lunchtävlingar till att börja med och sedan utöka efter hand, säger Nicklas Jonsson.
I samband med lanseringen kommer mer information om sammanslagna pooler att presenteras på ATG.se.

ATG