Anders Kimmehed vann 290 000 kronor på V86® - satsade 24 kronor. Privat.

Spontanspelade 24 kronor – vann 290 000: ”Det ska inte gå”

,

Förra onsdagens V86® gav hög utdelning när storskrällen Grant Hall överraskade i den sista avdelningen. 63 system höll hela vägen och det minsta stod Anders Kimmehed från Vaggeryd för.
– Det blev lite panik med tio minuter kvar till start när jag började komponera systemet, berättar han.

Anders Kimmehed vann 290 000 kronor på V86® – satsade 24 kronor. Privat.


Gjuteriarbetaren Anders brukar ofta spela för en mindre peng på onsdagarnas V86. När norska Bjerke delade tävlingarna med Solvalla var det många av hästarna han inte kände igen och han tänkte därför initialt strunta i spel just den kvällen.
– Men eftersom jag ändå skulle följa tävlingarna ändrade jag mig strax innan start och tänkte att jag drar ihop en rad i alla fall, förklarar han.
Ett vinstgivande beslut när den lilla raden i slutet av kvällen blev värd hela 290 228 kronor. Till stor del tack vare skrällen i den sista avdelningen.
– Hästarna var på väg upp till vingen i V86-1. Med bara några sekunder kvar så bläddrade jag över till en tipssida som jag brukar titta på och då såg jag att Grant Hall var andrarankad där. Så snabbt tog jag med den och Nurmos häst Ciak Bi i sista loppet och så pang tryckte jag in systemet, förklarar han.

Vinkväll i travrummet
Anders bor med sin sambo och deras två barn, men på onsdagskvällarna brukar han ha en egen vinkväll och sitta uppe i sitt “travrum” på övervåningen.
– När jag tittar på trav så har jag ett rum där jag får vara ifred och brukar följa tävlingarna även om jag inte spelar. Jag tycker att det är så roligt och gillar allt runtomkring, som intervjuerna med vinnarna med mera, säger han.
Anders har tidigare varit delägare i en häst, och följer utöver V86 främst lördagarnas V75, men han vet inte exakt när travintresset verkligen började.
– Det är något jag tycker är fascinerande med trav. Sedan är man jättenöjd om man råkar tänka rätt när man tippar så här ibland, skrattar han.

“Det var meningen”
Onsdagens system hade spik i första och tredje avdelningen. Sedan fem lås på två hästar och ett på tre hästar. Inför sista loppet var värdet uppe i 23 395 kronor. Favoritspelade Crown Wise As tog tidigt hand om ledningen med skrällspelade Grant Hall utvändigt. En av två hästar på Anders system.
– Man har lärt sig lite hur kuskar beter sig och jag såg i sista kurvan att kusken som körde Grant Hall tittade utåt och bakåt och då tänkte jag att det här kan sitta. När Grant Hall sedan gick förbi ledaren tänkte jag att “hoppar han inte så vinner han”. De sekunderna var lite jobbiga, berättar Anders.
Men sedan var det en härlig känsla när storvinsten satt. Anders menar att han troligtvis inte hittat alla åtta rätt den kvällen om han hade läst på mer.
– Det var meningen att det skulle vara så här. Hade jag gått in för det, läst på och kanske spelat med någon jobbarkompis så hade jag nog inte haft åtta rätt. Det är mycket svårare att spela för andras pengar också, då vågar man inte chansa. Det var en sådan slump, en sådan fruktansvärd tur. Det ska inte kunna gå, men det gjorde det!

Julia Björklund, ATG