Spikproffs bakom miljonvinst

,

En man från Stockholm vann drygt 1,5 miljoner på V75® genom att sätta fyra spikar. – Jag kunde tagit hela potten om inte Kihlström vunnit med favoriten i femte loppet. Där hade jag elva hästar, säger vinnaren.

Örebros V75® gav miljonutdelning på sju rätt när två rejäla skrällar överraskade spelarna i lördags. En man från Stockholm som satsat 495 kronor hade en vinnande taktik bakom sitt system. Genom att singelstrecka i fyra avdelningar hade han råd att gardera mycket stort i övriga tre lopp, och lyckades därmed pricka in omgångens stora överraskningar.
– Jag spelar inte alltid med så många spikar, men när jag har feeling kan jag göra så, berättar han.
Miljonvinsten till trots hade det kunnat bli ännu mer pengar. I den femte avdelningen hade vinnaren nämligen garderat upp rejält, i det enda loppet i omgången där favoriten infriade. Ready Tonight (bilden) tog hand om ledningen och tog till slut en säker seger.
– Det är så, ibland lägger man elva-tolv hästar och känner sig dum i huvudet när favoriten infriar, ler han.

Spikade emot omgångens storfavorit
Resten av systemet satt dock som en smäck. De snygga spikarna ramade in kupongen med Kinky Boots till 17 procent och Funcio till 12 procent av insatserna i de två inledande avdelningarna. Andrahandarna Ninepoints Birdie och Indy Rock fick sedan förtroendet i de två avslutande loppen. Den sistnämnde togs ställning för emot omgångens mest betrodda häst Castor The Star.
– Indy Rock har verkligen varit förbättrad och var grym sist så jag väntade mig att han skulle gå bra. På Kinky Boots i första försvann ju galopprisken i och med strykningen på tvåan, så han var given.

Gillar det franska vintermeetinget
För vinsten väntar eventuellt nya möbler och en bil, men framför allt en kommande semesterresa. Men allra först ser den travintresserade vinnaren fram emot det franska vintermeetinget som startar i november.
– Jag gillar att följa det. Det är hög omsättning och mer spelvärde.