Spelarnas favorit direkt efter ett år

,

Borta i ett år från tävlingsbanorna.
Spelarna litade på Tudor Kronos direkt i comebacken Axevalla på tisdagen och gjorde den segerstaplande femåringen till kvällens största favorit – och spelarna fick rätt.

Tudor Kronos vinner lopp för Robert Bergh (arkivbild). För fri publicering tom 2017-12-12.


Robert Bergh hade hittat en lämplig uppgift till skadedrabbade Tudor Kronos i comebacken.
Den femårige italienfödde hingsten är van tuffare uppgifter än tisdagens V64-lopp på Axevalla och spelades till kvällens tyngsta favorit på streckspelet, 74 procent.
Kevin Oscarsson ersatte Robert Bergh som kusk bakom Tudor Kronos och förvaltade chansen väl. Oscarsson körde sig till ledningen efter en bit och kunde hålla undan knappt före Lucky Sec efter att ha fått lite tryck under vägen.
Detta i hästens första start som femåring.

– Jag visste att han var bra grundtränad men att han kunde vara lite ringrostig. Han sträckte på sig bra den sista biten och visade sin klass. Det blev hårt men jag kände att jag hade hästen med mig sista hundra och han svarade själv, sa Kevin Oscarsson.
Segertiden skrevs till 1.15,3 över 2 140 meter med bilstart. Tisdagens seger var Tudor Kronos nionde i karriärens 18:e start.

Dött lopp i unghästfinalen
Bröderna och hemmatränarna Rickard och Anders Svanstedt inledde V64:an med var sin egentränad häst. Rickard satte dit Samiswhoiam i inledningen och Anders Lord L.S. i loppet efter.
I finalen av Treåringarnas höstserie (V64-6) var det hårt i mål. Så hårt att det inte gick att sära på de två första hästarna och segern fick delas. Dött lopp mellan Judge Memphis och André Eklundh och Categorical och Jonas Moberg.
Sex rätt på V64 delade ut 22 758 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75