Smygpremiär för Solvallas tisdagssatsning

,

Mycket kretsar kring Restaurang Kongressen i Solvallas nya tisdagssatsning.
När huvudstadsbanan hade smygpremiär på årets andra dag fick restaurangbesökarna stifta bekantskap med expertpanelen för första gången.
– Det här har jag längtat efter och jag hoppas att folk kommer att uppskatta det, sa panelens sportsliga ankare Stefan Hultman.

Det officiella startskottet för Solvallas nya tisdagsupplägg smäller av 30 januari men redan den här veckan testades konceptet. Banan kommer även framöver att arrangera V86-tävlingar tillsammans med andra banor på onsdagarna men tisdagar blir Solvallas stora tävlingsdag.
– Man får väldigt bra information när man sitter hemma framför datorn eller tv:n, men vi vill skapa något mer för våra besökare, något man inte får hemma i tv-soffan, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.
Totalt kommer nio lopp uppdelade i två block att köras på Solvallas tisdagar. Första start är 18.00 och efter kvällens tredje lopp tar man uppehåll fram till att V64-loppen drar igång 19.30. Under den 40 minuter långa pausen går expertpanelen, bestående av tidigare topptränaren Stefan Hultman, sportchef Anders Malmrot och tipsexpert Mattias Spante, igenom V64-omgången.
– Vi konkurrerar med arenor som Friends och Tele 2 och vill skapa ett koncept som besökarna känner igen från ishockey och fotboll. Man kan komma och käka, lyssna på experter och sedan följa ett rappt evenemang. Jag tror att det här kan attrahera företag också. Jämfört med fotboll och ishockey är trav helt överlägset eftersom man har tid att prata mellan loppen, säger Jörgen Forsberg och tillägger:
– Det kommer ta sin tid för det här att sätta sig men vi är komfortabla med att det kommer att funka. Jag tror stenhårt på det här konceptet!
Utöver expertpanelen kommer Restaurang Kongressens besökare att få lyssna på diverse gäster. Hästägare ska lyftas fram och aktuella tränare och kuskar ska ta plats i rampljuset. Premiärkvällens gäst var hemmatränaren Roger Walmann.
– Det här är en nytändning för oss på Solvalla och vi ska göra det bästa vi kan av det, sa han.

Ola Johansson, Kanal 75