Joakim Johansson lämnar Skellefteåtravet.

Skellefteåtravets chef slutar

,

Efter två år slutar Joakim Johansson som travbanechef på Skellefteåtravet.
– Atmosfären runt banan är fantastisk nu. Det har varit två roliga, omtumlande men också krävande år.

Joakim Johansson lämnar Skellefteåtravet.


Joakim Johansson jobbade som sportchef på Skellefeåtravet när han rekryterades till Kanal 75. Efter sammanlagt 15 år som programledare och reporter i rutan lämnade han uppdraget och pendlandet till Stockholm.
Sedan våren 2021 har han fungerat som travbanechef på Skellefteåtravet men har nu valt att säga upp sig vilket lokaltidningen Norran var först med att berätta om.
– Atmosfären runt Skellefteåtravet är fantastisk nu och det märks inte minst på de aktivas resultat. Läser man Pegasus lägesrapport från Svensk Travsport som mäter tillståndet på landets travbanor så är det överväldigande rolig läsning för alla som tillhör Skellefteåtravet, säger Joakim Johansson till Norran.
Skellefteortens travsällskaps ordförande Eric Forslund:
– Joakim har haft önskemål att ändra i organisationen och vi i styrelsen anser att det inte finns utrymme för det, säger Eric Forslund till Norran.
Johansson jobbade sin sista dag under måndagen.
– Jag har erbjudit mig att ställa upp som ett stöd inför Midsommartravet för att säkerställa evenemanget. Utöver det kommer jag att ta en efterlängtad semester under sommaren så får vi se vad nästa uppgift blir efter det, säger han.

Kanal 75