Sjunnesson får köra lopp igen

,

Kusken Jörgen Sjunnessons avstängning är hävd.
Det beslutade Svensk Travsports Licenskommité på måndagen.

Malin Albinsson. För fri publicering tom 2016-12-06.


Det var sedan uppgifter framkommit att Jörgen Sjunnesson under flera års tid skickat olämpliga meddelande med sexuella anspelningar till kvinnliga aktiva inom sporten som Svensk Travsports generalsekreterare 11 november valde att stänga av Sjunnesson med omedelbar verkan. Detta enligt paragraf 38 och 71 i Tävlingsreglementet för olämpligt uppträdande.
En avstängning som nu alltså hävts med följande motivering:
“Svensk Travsport Licenskommitté anser att Jörgen Sjunnesson har agerat felaktigt på ett sätt som utgör skäl för viss tids avstängning enligt Svensk Travsports Tävlingsreglemente och Licensbestämmelser. Av utredningen framgår att han inte begått brottslig gärning. Han har visat insikt i problematiken kring uppförandet och med särskilt beaktande av att han tagit professionell hjälp mot det missbruk som förekommit finner Licenskommittén att den avstängning som varit är tillräcklig påföljd. Licenskommittén beslutar att omgående häva avstängningen, vilket innebär att Jörgen Sjunnesson är fri att tävla igen.”
Vid licenskommitténs sammanträde deltog: Björn Samuelsson (ordförande), Mattias Stenby, Staffan Falk, Cay Mäkinen, Jan Halberg och Maria Karlsson.

Kanal 75