Sjätte raka med en gäspning

,

Stefan Melanders Zack’s Zoomer är fortsatt omutlig.
På tisdagen bärgade fyraåringen sin sjätte raka seger under V64-tävlingarna på Solvalla.
– Han tog inte ut sig för fem öre, konstaterade kusken Per Lennartsson.


Zack’s Zoomer påbörjade sin segerrad i maj och har sedan dess bland annat vunnit Ina Scotts Ära och finalen av Norrlands Grand Prix. På tisdagen säkrades ytterligare 100 000 kronor när han ohotat vann det femte loppet för fyraåringar i Solvallaserien. Det blev en lugn tillställning där Per Lennartsson kunde styra och ställa efter behag i ledningen. Första varvet avverkades på 1.15,4 och segertiden skrevs till 1.13,4 över 2140 meter.
– Jag har sett honom många gånger på slutet och han har fått gått ganska hårt i ledningen i tuff fart så jag tror att hästen mådde väldigt bra av ett lugnt första varv och han tog inte ut sig för fem öre, sade Per Lennartsson som menade att det var en enkel match även om det var första gången som han körde hingsten.
– Alla de riktigt bra hästarna är på i princip samma sätt. De är klocka, smarta och gör jobbet åt en. Man får bara se till att köra åt rätt håll och inte ramla ur vagnen.

Desto snabbare sprang stona
I stonas fyraåringslopp skällde det rejält när Roger Walmanns Odessa Celeber var tillbaka i segertagen. Örjan Kihlström serverade hästen ett perfekt lopp i rygg på Virginia Grif som gick utvändigt ledaren Leet Hanover. Daniel Redéns häst drog hårt i täten och första varvet öppnades på kilometertiden 1.10,3 men på upploppet tröt krafterna. Virginia Grif försökte men kunde inte rå på treprocentaren Odessa Celeber. Vinnaroddset gav drygt 33 gånger pengarna.
– Hon vann säkert. Tidigare har den riktiga växeln varit när man tyckt tussarna och det behövde jag inte göra i dag så hon vann lättare än vad det såg ut som, sade Örjan Kihlström. Segertiden skrevs till 1.11,5 över 1640 meter, en sänkning av hästens personliga rekord med 2,5 sekund.

Gina Söderlund, Kanal 75