Sjätte raka för Järvsö Blomster

,

Kallblodsstoet Järvsö Blomster fortsätter att imponera.
I V64-tävlingarna på Bergsåker tog hon sjätte raka segern.
– Det är som en saga att få uppleva det här, säger Solvallas sportchef Markus Myron som är delägare i hästen.

Järvsö Blomster och Henrik Svensson. För fri publicering tom 2016-06-09.


Sjuåriga Järvsö Blomster gjorde comeback i fjol efter att ha blivit mamma 2014 till stoet Stjärnblomster. Sedan i höstas har hon radat upp framgångar och ståtar nu med sex raka segrar. I år är hästen obesegrad i tre raka och en ny triumf kom under torsdagskvällen. Det Jan-Olov Persson-tränade stoet kördes av Henrik Svensson och infriade favoritskapet. Ifrån ledningen gled hon enkelt undan över upploppet i elegant stil på nya rekordet 1.24,9 över distansen 1640 meter. Hon avslutade med en 1.23 sista varvet och ännu snabbare sista femhundra metrarna.
Järvsö Blomster har tagit tio segrar på 26 starter och varit bland de tre främsta 19 gånger. Hon har hittills sprungit in 671 758 kronor. Bakom Ägarpseudonymen Stall Rabatt märks delägare som ATG:s tidigare VD, Remy Nilson, och Solvallas sportchef Markus Myron.
– Jag har ägt häst sedan -98 men aldrig varit närheten av en sådan häst som Järvsö Blomster. Hon fick ju lämna banan ett tag och få ett föl så hon var borta i två år. Sedan har hon blivit fantastiskt bra och det är som en saga att få uppleva det här, säger Markus Myron som följde loppet direkt på datorn.

Michael Carlsson, Kanal 75