Silverstoet till Malmqvist och Goop

,

Fjärde starten ? fjärde segern.
Current Affair – tränad av Jägersros Tomas Malmqvist – tog hem Silverstoet på Axevalla på tisdagen.
Björn Goop fick en lugn resa bakom favoriten i tvååringsloppet med 100 000 kronor till vinnaren.

Current Affair hade övertygat i tre raka segrar innan tisdagens uppgift och var stor favorit i loppet över 1640 meter.
Björn Goop hade innerspåret och blev passerad från början av Hot Chocolate och Fredrik Wallin som susade till täten. Goop kunde dock överta efter bara några hundra meter med Current Affair och dirigerade sedan loppet efter behag efter 1.17,0 första rundan.
– Hon har verkligen bra uppfattning den här hästen och travar klockrent och är dessutom klok och rejäl på alla sätt. Jag valde att sluta att köra på henne från start. Det var bättre att köra på säkerhet eftersom jag nog trodde att jag skulle få överta, summerade Björn Goop.
Långebro Konsult AB i Stockholm äger Current Affair. Segertiden skrevs till 1.15,6 över 1 640 meter med bilstart. Tvåa Hot Chocolate och trea Helloise Boko.

Timbal kvällens behållning.
Axevalla var också platsen för de sista Breeders’ Crown-försöken inför semifinalerna på Solvalla söndagen 23 oktober och senare finalerna i unghästserien i Eskilstuna i början av november.
Fyra uttagningar kördes inom ramen för V64 och kvällen rivstartades med uttagningsloppet för de fyraåriga stona – kvällens behållning skulle det visa sig.
I Stoderbyt fungerande hon inte och galopperade bort sig som favoritspelad. Nu var Timbal sitt vanliga jag igen och lekte hem loppet.

“Kanske den bästa”
Torbjörn Jansson brottades med ett bakspår och tog tacksamt emot när det kubbades friskt om ledningen. 900 från mål rundade Timbal till positionen utvändigt ledaren och kullens drottning
kunde
ta
hem segern
utan att behöva visa hela sitt register. Toppfin.
Sluttiden 1.13,0 över 2140 meter auto.
– Skulle vi ha någon chans var det bara att segla fram där under slutrundan och hon var ju bara överlägsen. Kanske det bästa fyraåriga stoet vi har, summerade Jansson som hade anlitats av kollegan Robert Bergh.

Dött lopp i treåringarnas
I Breeders’ Crown-uttagningen för de treåriga hingstarna blev det dött lopp mellan Dartagnan Sisu och Mattias Djuse och Marcus Lindgrens Gandhi Boko, körd av Johan Untersteiner.
Gandhi Boko övertog ledningen 1500 meter från mål och Dartagnan Sisu utmanade upploppet ner en bit före de övriga.
Bra spurt av Mcspirit till tredjeplatsen. Betrodde Super Nice hade en sämre dag.
Silversto-vinnaren Tomas Malmqvist hade en bra kväll. I loppet för de treåriga stona fick Malmqvists Uncertain Age slag på ledande Genta kort före mål. Christoffer Eriksson körde.
I BC-uttagningen för de fyraåriga hingstarna serverade Erik Adielsson favoriten El Diablo B.R. ett lopp i andraparet utvändigt och det såg lugnt och kontrollerat ut när den norske derbyvinnaren förbättrade sig i tredjespår genom den sista kurvan. Frode Hamre tränar.

Mikael Wikner, Kanal 75