En häst som kunde ha haft någon miljon till på kontot.
Så beskriver Johan Untersteiner Guzz Mearas – vinnaren av årets upplaga av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna som avgjordes på Mantorp på måndagskvällen.
– Nu hoppas vi på revansch från kriteriet i Breeders’ Crown i stället!

Johan Untersteiner med Guzz Mearas (arkivbild).


Med åtta försökslopp i serien avverkade var det dags för finalen av Sikta mot stjärnorna på Mantorptravet på måndagen.
Björn Goop-tränade Zola Key spelades till klar favorit men blev alldeles för het i ledningen för Carl Johan Jepson och sprang sig trött i förtid.
I stället blev det revanschens kväll för Guzz Mearas och Johan Untersteiner som nu fick full utdelning igen. 200
000 kronor var segern i Sikta mot stjärnorna värd. Äger gör “Stall Kennys Andelshästar 64” där Guzz Mearas är uppdelad i 20 andelar.
Johan Untersteiner fick ett bra lopp i andraparet utvändigt med Guzz Mearas och tog upp jakten på ledarhästen 700 meter från mål. Zola Key passerades i den sista kurvan och över upploppet hängde hästen från Halmstad av allt vad motstånd hette.
– Min häst är både stark och snabb. När det blev första varvet i rygg kändes det väldigt bra. Jag hade en härlig känsla i tömmarna på min häst – så orolig var jag aldrig riktigt, sa Johan Untersteiner.
Fem längder var segermariginalen i mål före Optimum Terminator och Zola Key som höll till tredjeplatsen. Segertiden 1.12,9 över 2140 meter, auto.

Revansch i Breeders?
Johan Untersteiners Guzz Mearas tog femte segern i tionde starten. Hästen galopperade bort sig i “långa E3” i somras och missade en plats i kriteriefinalen på Solvalla i den senaste starten efter en tapper insats som trea.
Lite har vi att slipa på men jag tycker att han ska kunna utmana de bästa treåringarna. Nu hoppas vi hoppas på revansch från kriteriet i Breeders’ Crown i stället med semifinaler om tre veckor ungefär, sa Untersteiner jr.

Svepning av Velegance
Johan fick köra ett par av pappa Peters hästar under kvällen. Efter seger med Everton i V64:ans tredje avdelning och Velegance i den fjärde, fulländades ett äkta hattrick i Sikta Mot Stjärnorna.
Kvällens prestation stod annars femåriga stoet Velegance för. Peter Untersteiner tränar stoet som var överlägsen i ett lopp för fyraåriga ston.
Efter att ha galopperat bort en hel del slantar imponerade hästen mycket i tredje segern i karriärstart nummer 18.
Velegance stod med sämsta spåret i ett lopp med spårtrappa och rundande fältet på den sista bortre långsidan och klev undan. Segertiden 1.14,1 över 2140 meter auto.
– Den stora grejen vara att köra felfritt och i kväll var hon lugn och förnuftig bakom bilen. Att ställa på i spåren 700 kvar i fjärdespår och sitta i ledningen 400 kvar och vinna- ja, det är sällan det händer, sade Johan Untersteiner.
Timo Nurmos-tränade Ajlajk var överlägsen i ett lopp för Jorma Kontio utanför V64-spelet. Fyraårige Ajlajk, efter toppstoet Annika med Maharajah som pappa, gjorde karriärens första start i början av september och har nu tre raka segrar.
Sex rätt på V64 delade ut 1
738 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerad oktober 7, 2019 21:57 via Kanal75

Dagens tävlingar