Segerrik trio i ponnytravet prisas

,

Hannah Gustavsson, Towa Olsson och Tilde Buhlér.
Där har ni tjejerna som är segerrikast i ponnytravet under 2016.
Trion hyllas under Solvallas annandagstävlingar med V75.

Prisad trio. Hannah Gustavsson, Towa Olsson och Tilde Buhlér.


Tre tjejer är segerrikast i ponnytravet under 2016 och kommer att hyllas vid tävlingarna på Solvalla.
Det är Svensk Travsport som belönar de segerrikaste kuskarna i kategori A respektive B, samt årets segerrikaste montéryttare.

– Ponnytravet är en av våra viktigaste rekryteringskanaler och att få lyfta fram och visa upp unga, talangfulla förmågor från ponnytravet för resten av travsporten under en V75-dag känns fantastiskt roligt, säger Lisa Persson, ungdomsansvarig på Svensk Travsport.
– Det finns många duktiga ungdomar i ponnytravet och det är alltid roligt att vi kan hylla några av våra aktiva kuskar, ryttare och tränare på det här sättet. De lägger ner så mycket tid på sina ponnyer, tillika bästa vänner, och tävlar ständigt på hög nivå, tillägger Petter Johansson, sportchef Svensk Travsport.

2016 års pristagare är:
Årets segerrikaste kusk kategori A: Towa Olsson
Towa är nio år ung och har praktsikt taget växt upp i stallet. 2016 är hennes andra säsong som kusk och hon har med sina fina körhänder och kyla tagit hela 18 segrar, vilket gör henne till den segerrikaste kusken i kategori A-lopp. En av Towas största segrar under året kom i divisionsfinalerna med Hårstorps Gipzy. Det är vid de på förhand smått omöjliga uppgifterna som hon slår till och lyckas allra bäst.
Årets segerriksaste kusk kategori B: Hannah Gustavsson
Hannah forsätter att leverera på allra högsta nivå och får pris som en av landets segerrikaste kuskar för tredje året i rad. Under 2016 tog hon hela 25 segrar med kategori B-ponnyer och klev över 50 000 kronor inkört. I årgångsloppen blev det seger i Kriteriet och en andraplats i Derbyt endast slagen av egenägda och -tränade L.A Knock Out, alltså en tränardubbel.
Årets segerrikaste montéryttare ponny: Tilde Buhlér
För andra året i radfår Tilde ta emot pris som årets segerrikaste montéryttare. Under året har hon vunnit hela 7 av 8 ridna lopp, vilket är ett resultat utöver det vanliga. Hon deltog även i monté-SM tillsammans med vapendragaren Betsie. Tilde är en tävlingsinriktad, taktisk och orädd ryttare som räknas till en av ponnytravets skickligaste.

Svensk Travsport