Schön byter Melander mot Melander

,

Om en månad flyttar Marcus Schön, försteman hos Solvallatränaren Stefan Melander, till USA, rapporterar sulkysport.se
Ny arbetsgivare: Marcus Melander.

Marcus Schön flyttar om en månad till USA. För fri publicering tom 2017-10-19.


Marcus Schön har arbetat hos Stefan Melander i över sex år. Under de åren har han bland annat vunnit prestigefyllda lärlingsmatchen Travrondens Guldklocka samt tilldelats Stig H Johanssons stipendium. Men nu lämnar alltså den duktige lärlingen Sverige för att fortsätta utvecklas hos Stefan Melanders brorson i New Jersey.
– USA har lockat mer och mer och efter ha varit hos Marcus Melander i somras i samband med min semester blev jag ännu mer sugen. Jag ville helt enkelt åka dit och prova, säger Marcus Schön till sulkysport.se.
Just nu är Marcus SchönStefan Melanders gård i Normandie men om allt går i lås flyger han enligt sulkysport.se till USA i mitten av november.
– Unghästträningen lockar mig mycket – Sverige och USA är ju två helt skilda världar och jag vill lära mig ännu mer av den biten, säger Schön till sulkysport.se.
Vidare berättar Schön för travsiten att han inte har några planer på att bli egen tränare i USA.

Jag har ju inte ens gått några kurser, och det är inte alls aktuellt i dagsläget, utan jag vill utbilda mig ännu mer innan jag funderar på att ta ett sådant stort steg.

Kanal 75